Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Важно! Камерите на КАТ ще снимат при превишение от над 3 км/ч!
Автор: Екип Varna24.bg 20:07 / 29.08.2018Коментари (34)3442
© Plovdiv24.bg
Камерите на КАТ ще започнат да снимат за превишена скорост без толерантност към шофьорите, пише "Телеграф“. 20 лева глоба ще отнася всеки, който мине с повече от 3 км/ч над ограничението покрай радар. Това предвижда промяна в Закона за движение по пътищата след разделянето му на три части, съобщи директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ Бойко Рановски. Текстът и десетки други новости за водачите се очаква да бъдат качени за обществено обсъждане до края на следващата седмица.

В момента 200 мобилни, стационарни и триноги камери на Пътна полиция засичат нарушители само ако се движат поне с над 10 км/ч над ограничението. Причината е, че законът не предвижда глоба за по-ниска скорост, въпреки че е над позволената."Това ще се промени. Ако ограничението е 50 км/ч, ще снимат след 53 км/ч. Тези 3 км са задължителни, за да сме сигурни, че ще избегнем техническа грешка“, уточниха от КАТ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 31.08.2018 г.
0
 
 
То хубаво има камери. Лошо няма , но колко от тях функционират коректно. А това да следиш с 3 км ограничение на скоростта е глупаво, защото: 1. По този начин не стимулира купуването на нови автомобили , всички знаем , че при новите коли скоростта е много над 130 км/ч 2. Всички ще почнем да глеадме километража , а не пътя ( особенно при по-младите водачи) . Според мен решение на проблема е КАТ да си вдигнат големите задници и да са по-често на пътя , също така трябва да се изповолнят всички КАТ-ии с наднорменно тегло. Наскоро имах странна гледка , докато карах едни германци на едно изложение на панаира: на кръстовището на България и левски имаше спряла патрулка и от нея излезна ,тъй наречен служител на реда, корема му беше по-голям от на Ракиши и вървеше толкова бавно и мудно , че германците се зачудиха как такъв човек може да бъде служител на реда. Трябва да им се забрани да ядят дюнери по време на работа. Та навежда на мислъта , че КАТ има нужда от голяма чистка , а не да се чудят какви глупави решения да измислят. Ако има поне една патрулка на опасните участъци , то катастрофите от типа на тази край Своге нямаше да се случи. Аз мисля , че всеки водач (който е навъртял поне 10 000 км) на автомобил е твърдо против такива измишльотини на бълграската корупция. А тези които подкрепят или си мислят че това е редно са хора , които никога не са карали автомобил, никога не са качвали в такъв или са вегани. (особенно последната група са много зле , като говорят за автомобили , наскоро четох , че искали скороста на автомобила в града да е 20/30 км извънградско 50/60 км) Времето е подходящо за един протест за оставки в ДАИ и КАТ...
+1
 
 
Интересно ми е дали за спазването и налагането на това ново правило ще отговарят същите милиционери, които след като ги изловиха, че правят забранен ляв завой с патрулката от Авксентий Велешки към Руски по Гладстон, обясниха, че го правели "в интерес на обществото"? За един прЕАтел питам... :)
+2
 
 
Всичко е прах в очите на слепите ! В София, като има камери, защо всеки втори кара по южната дъга с 150 км./ ч.без да му пука от тези камери ! Те са поставени само, за да рекитират избирателно, когото си поискат.
+2
 
 
Измислят се само глупости, които са за пари, а няма реални мерки за намаляване на произшествията. Да, 50 км е максималната скорост в града, а полицаите ще застанат на трилентови ленти в почивни дни, когато и където движението е минимално и без да искаш ще завишиш скоростта, без да създаваш каквито и да е предпоставки за ПТП. Иначе, ако някъде се изключи светофар, няма регулировчици, които да помагат на движението.
+3
 
 
Верно ли бе, господа милицонери, си оправихте всичко друго, че за 4 километра отгоре ще глобявате ? Малоумници. Целия град тъне в МИЗЕРИЯ и всеки кара както си иска, а вие пак ще спите под дебелите сянки и ще прибирате пари... нещастници.
+5
 
 
Хубаво е КАТ да се захване не с постоянно измисляне на правила и милиционерски приумици, а безкомпромисно контролиране на съществуващите правила и закони на първо време. Такава идея имаше във Великобритания преди няколко месеца, но беше набързо разкритикувана и изоставена. Има си златно правило и то си остана в сила: 10% + 2 над разрешения минимум. У нас това означава при 50км/ч в града - 50 + 5 + 2, или 57км/ч.
+2
 
 
Който кара с 40 като бял човек тази мярка не го притеснява. Не че ще се спазва, идеята е била тези камери да се купят, а сега им измислят някакви нови закони да оправдаят разхода. Сигурно няма ефект от тях.
0
 
 
КВА ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА БЕ ТЪПАК,ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДАМ ПЪТЯ ДА СИ ГЛЕДАМ КИЛОМЕТРАЖА,А???ЩО НЕ СИ НАВРЕТЕ ТРИТЕ КИЛОМЕТРА В ПОВЕЧЕ В ТРИТЕ АУСПУХА НА ПАТРУЛКАТА ДЕТО СПЯТ??? МАЛОУМНИ ЧЕНГЕТА МАЙНА...
+5
 
 
Защо така, като отидат в друга еропейска държава, "великите" ни водачи на МПС не роптаят по отношение на тамошните правила и размер на глобите, ами са даже по ниски от тревата и примерни като девици , движейки се по пътищата им ?!?!? ..... В България липсата на адекватни мерки от страна на КАТ гарнирани със солени глоби, доведоха до пълна анархия и непукизъм към Закона за движение. Време е най-после това да се промени и у нас !
+3
 
 
Тези луди ли са ? Може ли постоянно да гледаш километража да не превишиш с 2-3 км , ами движението, ами пешеходците, пътни знаци ? Малоумници
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: