Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предстои четвъртият Международен музикален конкурс "ART STARS-Звезди на изкуството" 
Автор: Екип Varna24.bg 12:59 / 31.08.2018Коментари (0)1899
© Varna24.bg
Четвъртият Международен музикален конкурс "ART STARS-Звезди на изкуството"  ще се проведе от 3 до 9 септември във Варна.  

Програмата на конкурса включва три състезателни категории:

 

На 5 и 6 септември от 10 до 19 ч. в  Grand Mall, ет.2 ще се изявят участниците в категория  "Народно пеене“, на 7 и 8 септември  от 9 до 19 ч. участниците в категория "Поп пеене“ отново в Grand Mall, ет.2, а на 8 и 9 септември от 10 до 19 ч. в зала Концертна на радио Варна ще се включат участниците в категория "Класическо пеене“.

 

Между 3 и 7 септември от 10 до 19 часа е предвиден "Майсторски клас по класическо пеене“ на доц. д-р Иванка Нинова. Той ще се проведе зала Концертно студио на Радио Варна.

 

В рамките на конкурса са предвидени и пет концерта, отворени безплатно за варненци и гостите на града.

На 6.09 от 20.00 ч. е Гала концертът на лауреатите от категория "Народно пеене“ - Grand Mall, ет.2.

 

На 7.09 от 17.00 ч. – Гала концерт на участниците в Майсторския клас  

зала Концертно студио на Радио Варна.

 

На същия ден, 7.09 от  20.00 ч. е и Тържественото откриване на конкурса в  Grand Mall, ет.2 с участие на вокалния клас на Мила Маврова и участници в журито.

 

На 8.09 от 20.00 ч. е Гала концертът на лауреатите от категория "Поп пеене“ - Grand Mall, ет.2.

 

На 9.09 от  20.00 ч. е  Гала концертът на лауреатите от категория "Класическо пеене“ в зала Концертно студио на Радио Варна.

Ето какво споделя и създателят на конкурса - музикалният педагог Мила Маврова: 

"Тази година имаме няколко акцента. В първата категория ще има явно гласуване, което предполага доста обективна оценка при класиране на участниците. Друга особеност е, че в тази категория ученици на организаторите нямат право да участват и в журито няма вокални педагози. Председателят на журито е Хайгашот Агасян.В него участват още - композиторът Нелко Коларов и известният  изпълнител Славин Славчев. Нов участник в журито е поп звездата Кичка Бодурова.

Втора категория "Класическо пеене" тази година се радва на най-голям интерес от самото създаване на конкурса. Журито е обновено. Председател е Даниела Димова, директор на Държавна опера-Варна, членове са доц. д-р Иванка Нинова, Роберта Матели, италианска оперна певица, вокален педагог и режисьор, която дава своята парична награда на изпълнители на италианска оперна музика. За първи път в това жури е и проф. Ейми Фримър - оперна певица със специализация в Метрополитен опера и вокален педагог в Университета "Тюлейн“ в Ню Орлийнс. Конкурсите за класическо пеене в България са много малко и "Art Stars-Звезди на изкуството“-2018 се очертава като акцент в тази посока.

В третата категория "Народно пеене" председател на журито ще бъде Пепа Запрянова, диригент фолклорисъ и музикален педагог, а членове - Елица Тодорова – вокален изпълнител и перкусионист, Петя Стоева -експерт към Министерство на културата и Павлинка Тодорова -известен музикален педагог.

Наградният фонд включва парични и предметни награди. Предвидили сме видеоклип като награда "Grand Prix“ в категория "Поп пеене" на стойност 2000 лв. Ще дадем като награди професионални микрофони и др. Ще предоставим покани за участие в международни конкурси в Италия, Казахстан, Унгария, Сърбия , Германия и др. Видеоклип ще бъде даден като награда и в категаория "Народно пеене".

Наградите в категория "Класическо пеене" включват участие в главни роли в спектакли на Държавна опера- Варна. Привидени са няколко щатни бройки за артист-хористи и солисти, също и участие в Оперна Гала на сцената на Държавна опера-Варна." 

Организатори на Международния музикален "ART STARS-Звезди на изкуството" са Фондация "Звезди на изкуството" и Inner Wheel – България. Той се провежда с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд "Култура“. Конкурсът е в “Календар културните събития“  на Министерството на културата.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: