Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прокуратурата не иска да пускат корумпирания инспектор Драгнев у дома
Автор: Екип Varna24.bg 15:48 / 31.08.2018Коментари (0)3508
© Varna24.bg
Окръжната прокуратура във Варна внесе в Апелативния съд протест срещу определението на Варненския окръжен съд, определил вчера, 30 август 2018 г., мярка за неотклонение "Домашен арест“ на обвинения във вземане на подкуп инспектор от варненския затвор Явор Драгнев.

Прокуратурата не споделя изводите на съда, че домашният арест на инспектора може да осигури нормалния ход на разследването. Тя не съответства на високата обществената опасност на деянието, извършено от длъжностно лице. Аргументите за искането на отмяна на определението на Варненския окръжен съд произтичат от характера и начина на извършване на продължаваното престъпление по член 301, ал. 1 от НК, в съучастие с лишен от свобода и неговата съпруга като помагачи.

Прокуратурата подробно визира в протеста си служебните задължения на обвиняемия инспектор по социална дейност и възпитателна работа в място за лишаване от свобода, който трябва да работи за поправяне, превъзпитание и коригиране на поведението на осъдените, за тяхната ресоциализация и връщане към законосъобразен начин на живот. Съучастникът му в извършеното престъпление – осъденият на 9 години затвор за въоръжен грабеж Филип Филев, е осъждан и за други тежки умишлени престъпления.

Според Окръжната прокуратура във Варна съществува реална опасност Явор Драгнев да се укрие и да избегне реализирането на наказателна отговорност спрямо него, независимо от семейното му положение и трите му деца. Това не го е възпряло да извършва противоправни действия. Определената мярка за неотклонение от съда не ограничава в необходимата и достатъчна степен възможността затворническият инспектор да попречи на разследването и да осуети събирането на доказателства както за повдигнатото вече обвинение, така и за деянията, които ще бъдат разследвани и установявани от започналото разследване. 

Прокуратурата не изключва и възможността чрез незаконосъобразни методи да бъде въздействано върху лишени от свобода и техни близки, чиито данни са известни на Явор Драгнев и Филип Филев. Намерени са доказателства за 68 парични превода от близки на осъдени лица, които били изпращани на съпругата на затворника  Мюге Филева, която също е обвиняема по делото като помагач на инспектора.

Предстои по частния протест на Окръжната прокуратура във Варна срещу определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение "Домашен арест“ на Явор Драгнев, да се произнесе Апелативният съд.




Още по темата: общо новини по темата: 12
15.01.2019 »
13.11.2018 »
31.08.2018 »
30.08.2018 »
30.08.2018 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: