Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Със сълзи на очи Младен Маринов пое поста на вътрешен министър
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 20.09.2018Коментари (0)1036
© Нова тв
Новият вътрешен министър Младен Маринов обеща да спазва приемствеността и постигнатото от неговия предшественик Валентин Радев. По време на официална церемония в МВР вече бившият главен секретар заяви, че основните му приоритети като министър са обучението на кадрите в системата и намаляване на броя на пътните произшествия.

Младен Маринов заяви, че се чувства развълнуван и със сълзи на очи благодари на колегите в МВР, с които е бил 28 години. Благодарност и извинения поднесе и на семейството си.

"Искам да благодаря преди всичко на семейството си, тъй като през цялото това време най-вероятно не съм бил най-добрият баща. Предполагам, че това съм го правил, за да може и други семейства да се чувстват сигурни", каза развълнуван Маринов.

"През цялото време с колегите сме били на най-горещите точки, решавали сме сложни проблеми, които крепят институционалността и държавността, с убеждението сме, че са решавани в правилната посока“, каза още той.

Маринов подчерта, че за 28 години много пъти е бил реформиран: "Като се каже тази дума внася повече страх, отколкото надежда за по-добро. Реформи трябва да има, трябва да продължим с укрепването на системата, гарантиране на спокойствие на професионалната структура да изпълнява задълженията“.

Новият министър подчерта, че като приоритет ще акцентира в обучението на служителите, които работят на терен, за да се справят в трудни задачи. "Залагам на приемствеността, колегите трябва да се чувстват сигурни“, обеща Маринов.

Неговият предшественик Валентин Радев обеща да помага от парламента по начертаната управленска реформа в МВР. Пред медиите той още веднъж подчерта, че за година и четири месеца е направено много – системата е стабилизирана, намален е броят на пътнотранспортните произшествия и най-вече успешно е опазена сигурността по време на българското европредседателство.

Двамата си размениха и подаръци за спомен. Маринов подари на Радев картина от колажи със снимки, в които участва досегашният министър и плакет на МВР, а Радев – тиролска шапка и писалка.

Източник: Нова тв








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: