Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Черно море на осминафинал за Купата след успех над богаташите от Арда
Автор: Екип Varna24.bg 18:19 / 26.09.2018Коментари (0)1781
Отборът на Черно море се класира на 1/8-финалите на турнира за Купата на България след успех с 1:0 срещу Арда в Кърджали. Единственият гол в мача реализира Мехди Фенуш в 51-вата минута, а в 77-ата бе изгонен за втори жълт картон. Варненци бяха подкрепяни от 20-ина фенове на “моряците", които не спряха да дерат гърла през всичките 90 минути на мача.

Черно море стартира срещата по-добре и още в 4-ата минута Георги Илиев се озова на стрелкова позиция, но не успя да намери целта. Малко след това Панайотов опита удар от далечна дистанция, но над вратата. В 37-ата минута Георги Илиев бе намерен пред дъгата на наказателното поле от Жоржиньо, но изстрелът му мина на сантиметри от напречната греда.

Варненци започнаха второто полувреме доста по-убедително и още в 47-ата минута създадоха 100% ситуация пред вратаря Иван Караджов. Жоржиньо проби отляво и стреля по диагонала, но стражът на домакините изби. Топката попадна в навлизащия на скорост Георги Божилов, който притискан от двама играчи на Арда успя да стигне първи до кълбото, но стреля над вратата. В 51-вата минута Мехди Фенуш напомни за себе си. Крилото проби мощно отляво, навърза двама защитници на Арда, финтира и вратаря, и вкара топката в опразнената врата за 1:0.

Само пет минути по-късно груба грешка в редиците на “моряците" можеше да доведе до гол за домакините. Георги Китанов излезе да чисти топката пред наказателното поле, където притича и Илиас Хасани, двамата не се разбраха и топката бе открадната от играч на Арда. Той центрира в наказателното поле към задна греда, където Веселин Марчев свали топката към Венцислав Христов, който от точката на дузпата не успя да намери очертанията на вратата. В 77-ата Мехди Фенуш получи втори жълт картон за нарушение в средата на терена и бе изгонен.

84-ата минута Зехиров центрира към Георги Божилов в наказателното поле, който стреля с глава, но Караджов спаси. 89-ата Мартин Минчев бе изведен от Георги Божилов сам срещу вратаря, но Караджов успя да спаси удара на младия нападател. В добавеното време Георги Илиев от центъра се опита да прехвърли Иван Караджов и за малко ударът му не се получи.

Съставът на Черно море: Георги Китанов, Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Илиас Хасани, Кононго, Атанас Зехиров (90+3- Пламен Димов), Васил Панайотов (90- Емил Янчев), Георги Илиев, Мехди Фенуш, Жоржиньо (65- Мартин Минчев), Георги Божилов.

Още по темата: общо новини по темата: 20
02.06.2019
09.05.2019
24.04.2019
04.04.2019
04.04.2019
03.04.2019
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: