Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Девня се побратимява с испанския град Фрага
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 02.10.2018Коментари (0)1337
©
Девня и испанският град Фрага започват преговори за побратимяване. Това обяви от профила си във "Фейсбук" кметът Свилен Шитов, който гостува на фолклорния добруджански събор "Мило ми е, мамо, драго ми е, татко".

Събитието се проведе през изминалия уикенд в град Лейда, автономна област Каталуния, и събра на едно място над 450 българи от диаспорите ни в Испания, Великобритания, Германия и Кипър, а така също и състави от Добруджа и Девня в  лицето на ТК "Емоция" при Народно читалище "Отец Паисий - 1928". Организатор на събора бе Асоциация "Балкански ритми - Темпо", зад която стоят българи в градовете Лейда и Фрага. 

В поста си в социалната мрежа кметът Свилен Шитов изказва специални благодарности за поканата на уважавания девненски хореограф Мирослав Демиров, който от известно време е емигрант в Испания. "Усещането беше уникално и не може да се опише с думи. То може само да се изживее!", коментира градоуправникът.  

По време на визитата си в Испания Шитов и кметовете на Добрич и Силистра са осъществили контакти с представители на управата на провинция Лейда, със заместник-кмета на град Лейда г-н Джоан Лопес, чийто екип помага много на българската диаспора там, и с Рикардо Кабос – заместник-кмет на град Фрага, провинция Уеска, автономна област Арагон. 

"След като представих Община Девня, с г-н Кабос стигнахме до извода, че можем да си бъдем взаимно полезни, затова започваме да водим преговори за побратимяване на двата града, които са близки по големина и брой на населението. Девня може да почерпи богат опит от Фрага в сектор "Земеделие", а Фрага има интерес към тежката промишленост и ние можем да бъдем много полезни в това отношение", подчертава кметът.  

"Освен че в Испания завързах нови познанства, там срещнах приятели като Стела Николова от квартал "Повеляново", чиято дъщеря от два месеца е във футболния отбор на Фрага. 

Пожелах на Дидка успехи в спорта, а на сънародниците ни, с които се запознах в двата града, свалям шапка за българщината, която ме трогна до сълзи.  Благодаря и на колегите от Лейда и Фрага за гостоприемството!", завършва постът на Свилен Шитов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
АЕЦ "Козлодуй" заведе дело шамар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: