Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци, смазани от банки, ЧСИ и съдебна система, търсят справедливост
Автор: Пламена Николова 09:00 / 05.10.2018Коментари (10)10321
© Varna24.bg
Варненци, смазани от действията на банки, частни съдебни изпълнители и съдебната система, пожелаха да излязат с лицата си и да споделят своята участ с надеждата, че давайки гласност чрез Varna24.bg на кошмара, в който живеят години наред, ще получат внимание от институциите и ще получат обективност и справедливост при разглеждане на техните случаи. За два от тях вече ви информирахме, а сега можете да научите от "извора“ подробности.

Припомняме, че Иван тегли ипотечен кредит през 2008 г. След известно време без да го информира банката вдига двойно вноските по кредита и те стигат до 800-900 лв. месечно. Семейството се вижда в чудо да плаща. Следват редица споразумения и подписване на анекси. Междувременно банката променя и падежната дата по кредита, с което затруднява още повече хората да си внасят парите навреме. Следват наказателни лихви и блокиране на сметките. В един момент семейството вече е в тотален финансов колапс и спира да плаща. Половин година живее без ток. Следват съдебни дела от страна на банката и даването на случая на колекторска фирма, където обаче не се вписва ипотеката, а само дългът. От там случаят минава към частен съдебен изпълнител, който прави публична продан на жилището, което е единствено и предвид факта, че не е прехвърлена ипотеката, е несеквестируемо. Въпреки това съдебната изпълнителка продава на трети търг апартамента на силно занижена цена и от тогава следват нескончаеми атаки към семейството да освободи дома си, за да бъде въведен във владение новият собственик. В това време Иван и Николинка пускат жалба след жалба до съда, които остават "глас в пустиня“, сезират и Съда в Страсбург, но атаките продължават и хората живеят в ад, очаквайки всеки момент да останат на улицата. 

В драмата на Емил  също са замесени банка и частен съдебен изпълнител. През 2008 г. той също тегли кредит. Плаща редовно вноските си до момента, в който банката изпразва сметките му и източва всичките налични 10 000 лв. с мотива, че се застрахова срещу вземанията си. Парите в случая са служебни на фирмата, която варненецът има.  Така той остава без оборотни средства и възможност да се труди и добива доходи, с които да погасява дългът си. Въпреки, че кредитът не е теглен срещу ипотека на имот, следват изпълнителни дела и продан на апартамента му. При създалата си е ситуация, в която има трима собственици на жилището, се намесва дори 11-годишният му син.  Въпреки огромните усилия, които човекът полага, на финала семейството остава на улицата.

За семейство Котенко, също ви разказахме. В техният случай пък, хората помагат на "приятел“ като му предоставят жилището си за ипотекиране, за да изтегли той кредит. Приятелят, банков служител по това време, се оказва мошеник, тегли парите, връща стари свои кредити, усвоява останалата част от заема и изчезва. Като оставя семейството да плаща дълговете му, за да не загуби единственото си жилище. Така Боряна и Виктор Котенко от години плащат за грешката си да се доверят и помогнат като погасяват чуждия кредит с цената на много нерви и стрес, за да не оставят двете си близначета на улицата.

Случаите си приличат по това колко безсилен може да се окаже всеки от нас, ако попадне в сходна ситуация, в която нито съд, нито прокуратура защитават потърпевшите.

Подробности вижте в прикаченото видео!




Още по темата: общо новини по темата: 6
05.09.2019 »
08.10.2018 »
02.10.2018 »
25.09.2018 »
06.08.2018 »
02.08.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Само като прочетете за кредити теглени през 2008 година и веднага трябва да го асоциирате с кредитите теглени в деноминирани швейцарски франкове! Най-голямата измамна схема на банките в България, а и не само и повярвайте нито един от тези хора които са отишли да теглят кредит не са имали намерение да го вземат в тази валута, а умело са подведени от банките, показваха едни графики как франка е най-стабилната валута която не е мърдала от много години и подвеждаха жестоко клиентите си без да им обяснят и капка дори за рискът който поемат. Това е една убийствена измамна схема довела до нищета страшно много семейства и прокудила от България поне двойно повече такива в търсене на решение на проблемите си. Моля ви само не коментирайте за консултанти и финансова култура, защото точно за това отиваш в банка, а не при лихвар, очаквайки професионално и компетентно отношение от нейна страна, а получаваш един дълг, който е поне три пъти по-голям от сумата която си искал да изтеглиш. Неможе всеки който тегли кредит да има висока финансова култура, както не може и всеки който трябва да бъде опериран например да е с медицинско образование и т.н. Темата е ужасно дълга и тези семейства са попаднали в една спирала, която в повечето пъти води към дъното така че ако обичате не бъдете саркастични като коментирате тази тема!
+4
 
 
ДО asn001 и Zi Zu А вие изобощо правите ли си труда поне малко да помислите? Относно кредитите, деноминирани в швейцарски франкове - в повечето европейски държави банките, които са ги предлагали са осъдени и е доказано, че това е измамна схема, която цел е ограбване на кредитополучателя и превръщането му в доживотен длъжник, защото в нашата страна няма закон за фалита на физическите лица. Относно втория проблем, съжалявам, че господинът не е посочил банката - това си е направо подигравка от съда и от ЧСИ - следва да си търси правата в Стразбург, а и при това положение аз мисля, че при възможност трябва да се заведе дело за нанесени щети към фирмата му.... Виждам, че сте доста добри защитници на банките и се чудя защо ли?! Явно друга работа си нямате, та да се посмеете и да обругаете хората, които са пострадали. Не се радвайте, когато мечката играе в чуждия двор, защото скоро може да дойде и във вашия! А относно "консултациите" и за такива случаи на "консултиране" да си вземеш кредит, деноминиран в швейцарски франкове знам, но кой носи отговорността за съсипан живот на цяло едно семейство?! "Консултанта" ли или човекът, че не е подбрал по-добър консултант?! Що за липса на човещина от ваша страна?!
-3
 
 
Взимаш едни пари на заем и после мрънкаш че трябва да връщаш. Просто не взимайте кредити на неизгодни условия. Не оправдавам банките, те правят ужасно много магарии, но пак човек трябва да е отговорен и да избере стабилна банка а не тази с най-нисък процент на прИмоция.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: