Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Творчески работилници във Варна помагат на младежи в неравностойно положение да придобият самостоятелност
Автор: Екип Varna24.bg 12:14 / 12.10.2018Коментари (0)2025
©
През лятото във Варна се проведе проектът “Място ЗА ТЕБ" за безплатни творчески занимания, в които се включиха над 20 младежи в неравностойно положение и техни връстници. Част от участниците са с увреждания като някои от тях живеят в институции. Артистичните ателиета се организират от “Сдружение ЗА ТЕБ" и се провеждат както в работилницата на организацията, “Място ЗА ТЕБ", така и на открито.

Проектът е към своя край, затова екипът на сдружението направи среща с участниците, за да разбере как са протекли заниманията и какво са научили младежите от тях.

Повечето, от участниците споделят, че сега се чувстват по-самостоятелни. Всички младежи споделиха, че благодарение на работилниците са се запознали с много нови хора. По време на “FUNCITY+ Младежкия фестивал на Варна" и “Ден без автомобили" се проведоха занятия на открито, а посетителите на събитията бяха поканени да се включат. Tака младежите от работилниците имаха възможност да се срещнат със свои връстници, с деца, както и с много възрастни. Младежите също се радват, че са научили нови артистични техники като рисуване върху плат и рисуване върху платно, а част от тях могат да направят разлика между различни художествени стилове, благодарение на безплатните творчески ателиета в “Място ЗА ТЕБ".

Няколко от участниците виждат в новите си умения възможност и за финансова самостоятелност. Цецо смята, че някои от изработените картини, както и изделията, изрисувани с текстилни бои могат да бъдат продавани. Криси, която е участвала и в други проекти на сдружението казва, че по време на събития на открито е подобрила уменията си за общуване с различни хора, поради интереса на случайни минувачи и посетители към цветните картини и изрисуваните тениски.

Въпреки, че проектът приключва, екипа на Сдружението ще продължи да провежда ежеседмични работилници в “Място ЗА ТЕБ". Младежите, които се включиха в дейностите заявиха желание да продължат и да участват и в по-различни занимания. Сред предложенията бяха работилници за бижута, готварство, дори - гоблени. Заниманията ще бъдат отворени както за младежи и деца, така и за всеки, който иска да участва, да даде идея, или пък да проведе ателие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: