Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Учат млади варненци как да създадат своя видео визитка за пред работодатели
Автор: Пламена Николова 08:59 / 22.10.2018Коментари (0)3041
©
Екип на Националното сдружение "Младежки глас – клон Варна“ е спечелил проект, който ще учи варненци как да създадат своя видео визитка, с която да се представят по най-добрият начин пред работодатели при търсенето на работа, научи Varna24.bg

Проектът се нарича "VideoCV-Дигитален старт на кариерата“ и цели да покаже младите хора в най-добрата им светлина пред бъдещите им работодатели, ментори, дори и колеги, като надградят хартиеното CV с видео презентация за силните страни, занимания и умения, които притежават и развиват. Това обясни Паша Александрова – областен председател на Национално Сдружение "Младежки Глас“ клон Варна и ръководител на проект "VideoCV Дигитален старт на кариерата". 

"Живеем в ерата на технологиите, говорим за дигитализация на различни процеси от ежедневието ни, чрез този проект Сдружението иска да даде още един канал за представяне на младите хора пред бъдещите им работодатели. Ново, креативно videoCV или видео визитка, което да надгради хартиеното. Видео визитката представлява видео запис около минута или минута и половина, за силните страни, качества и умения на всеки. Стила на видео визитките са различни зависи за кого са предназначение – за бъдещ работодател, за стаж, кауза, организация, продукт, фирма и т.н. ", обясни Паша Александрова. 

Към проекта е изградена онлайн платформата, на която ще бъдат качени видео визитките. Всеки може да изпрати своя записана визитка, която да бъде качена на платформата като се свърже с представител на сдружението на мейл: mladezhkiglas.varna@gmail.com.   

Лектори от екипа на Сдружението представиха обучение "Как се прави видео визитка?“ в Икономически университет Варна, Висше военноморско училище "Никола Вапцаров“ и Варненски свободен университет с подкрепата на Студентските съвети. Обучението е част от проекта. В него се разглежда какво трябва да съдържа една видео визитка и как може всеки да си направи визитка у дома – на какво трябва да се обърне внимание, за да е успешна, ползи и рискове.

Проектът “VideoCV Дигитален старт на кариерата" се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна – "Младежки проекти 2018“. 

"Национално Сдружение "Младежки Глас“ е вече на 11 години и с много национални и международни успехи. За 11 години сдружението, което тръгва от България има над 10 000 членове в цялата страна, клонове в по-големите градове, партньорства с различни организации и общини. Сдружението е едно от най-големите младежки сдружения в България, официално призната от Министерството на младежта и спорта като национално-представителна младежка организация. "Младежки Глас“ е учредител на и член на Национален младежки форум и на сдружение "Варна Европейска младежка столица 2017“. Организацията членува в международни организации, като You are together, представител на България в Международната младежка организация за мир (IPYG) със седалище в Южна Корея. През юни 2017 г. след едногодишен мониторинг от страна на ООН на "Младежки Глас“  е предоставен специален консултативен статус към Икономическия и социален съвет (ИКОСОС) на ООН.“, разказа още Паша Александрова. 

Във Варна клона е открит през 2011 година и от тогава си партнира с различни организации в редица благотворителни инициативи и кампании. Една от най-известните кампании на Сдружението е "Психологично здраве“, която предоставя информация по актуални проблеми от група психолози.

През 2017 години след спечелен проект към Министерството на младежта и спорта беше изграден и МИКЦ Заедно за младите гр. Варна (Младежки информационен-консултантски център), чиито офис се намираше в Младежки дом.

Повече за проекта и организацията вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: