Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пускат поетапно завършени участъци от новия бул. "Левски", вижте кога и къде
Автор: Пламена Николова 08:50 / 25.10.2018Коментари (4)19485
Готовите участъци от новия бул. "Левски" ще бъдат пускани поетапно, обясни в интервю за Varna24.bg Николай Пашов, изпълнителен директор на фирмата-изпълнител "Хидрострой".  

- Г-н Пашов, кога се очаква да бъде завършен цялостно новият булевард "Васил Левски"?

- Въпреки усилията, които положихме и ние като изпълнител и Община Варна като възложител, последните дела на собствениците за защита интересите им по отношение размерите на обезщетенията приключиха значително късно – в края на септември. При определяне крайният срок за изпълнение следва да се вземат предвид всички фактори, в т.ч. и неблагоприятните метеорологични условия през изминалата пролет и предстоящите такива. Очакваме към края на годината да имаме съществено изпълнение на проекта. Графика за изпълнение на работа е в пряка зависимост от всички обективни и субективни фактори, които могат да имат отношение към проекта така, че да бъде защитен максимално интереса на възложителя и качеството на изпълняваните работи.  

- Какво е направено до момента и какво се прави? Ще бъдат ли пускани поетапно определени готови участъци и кога се очертава да стане това?

- Съсредоточени сме върху поетапното пускане на различни отсечки от новото трасе на бул. "Васил Левски". Усилията ни до края на 2018 са конкретно фокусирани върху пускане участъци от основното трасе и локалните платна от бул. "Цар Освободител" до ул. "Георги Пеячевич“. В момента работим активно по  довършване на съоръженията на булевардите “Владислав Варненчик“ и "Сливница“ и пускане на движението по ново изградените кръгови кръстовища.

- Има ли спънки в работата и какви?

- Не мога да кажа, че няма обективни причини, които нарушават ритъма на работа. Съобразявахме се с дейностите, свързани с отчуждаване на имотите по новото трасе на булеварда, към момента все още има някои неосвободени сгради. Вече споменах, че ни затрудни и дъждовното време, в което теренът често бе наводняван и трудно изсъхваше. Да се изведе една основна причина звучи като оправдание, а факторите са ясно дефинирани и обусловени. 

Има ли още неуредени въпроси с отчуждаването на имотите?

- Отчуждителните процеси са дейност управлявана от възложителя по проекта. До колкото ми е известно като процедури са приключили. Към днешна дата има неосвободени няколко имота, които са били основни жилища на собствениците им и тяхното събаряне предстои. Разбираме, че не могат да се пренебрегват собствеността и интересите на засегнатите от строителството граждани. Изпълнението на такъв мащабен проекти не може да е самоцел и той да се случи на всяка цена.

- Ще се работи ли и през зимните месеци?

- Ще се работи непрекъснато до окончателното завършване на проекта. Разбира се, при съобразяване с метеорологичните условия с оглед стриктно спазване на технологиите и гарантиране на качеството. 

ВиК авариите са често явление при изграждането на булеварда, на какво се дължат и пречат ли те на работата?

- ВиК аварии имаше при стартирането на проекта и те, както многократно сме коментирал,и се дължаха предимно на наличието на непопълнени в кадастралната карта съществуващи мрежи. Към момента голяма част от предвидените в обхвата на проекта ВиК мрежи са изпълнени, като остава да се довършват нови водопроводи и канализации в отделни участъци, след освобождаването на всички имоти. Възможни са планирани прекъсвания на водоподаването към гражданите при превключване на нови водопроводни клонове, което ще стане съвместно с ВиК оператора, след уведомление до засегнатите от тези дейности.



Още по темата: общо новини по темата: 179
12.01.2021 »
07.10.2020 »
29.09.2020 »
27.08.2020 »
30.05.2020 »
26.05.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.10.2018 г.
0
 
 
Дъра Бъра.Господинът от Хидрострой ни будалка и ни разказва общи приказки.Това му пречело,дъждовно било,слънцето печало,преез нощта е тъмо....тия въобще и не са са планирали кога и каква част от проекта ще бъде пускан и завършен.А относно кръстовищата какви точни имоти им пречеха да се завършат както беше обещано на 15 Август-Деня на Варна.Ето вече сме краят на Октомври и ...работи се яваш ....я стане за 3 Март я не.Ама е важно кмета ни да е накипрен като булка на снимка когато се лее шампанското и да се тупа в гърдите .
Aнонимен
на 25.10.2018 г.
0
 
 
Баси глупостите!!! Преди малко минах по "Цар Освободител" и никъде не се виждаше и един човек да работи по "Левски".Лапнаха кинтите и ги боли г@за,че града е блокиран и че всичко е в прахоляк. Работят от 8 до 17ч,вечер не се работи, събота и неделя -също. В нормалния свят, където Хидрострой липсва, се работи по 25 часа в денонощието, и вече щяха да са забравили строителството. Тук обаче четем лъжи и глупави оправдания.
Aнонимен
на 25.10.2018 г.
0
 
 
Така както е замислено кръговото на Сливница не само че няма да облекчи но и още повече ще натовари движението .. идиоти...
Aнонимен
на 25.10.2018 г.
+1
 
 
Едно време бяха виновни сушата, кишата и Гришата. О, чудо, и сега пак. Какви лоши метеорологични условия имаше пролетта?!?! Най-сухата и слънчева пролет за последните години. Да беше се сетил да каже, че дъждовете през лятото са му пречели, ама как да излезе от шаблона за оправдания.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: