Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Маринов за протестите: Трябва да се намери балансът, за да няма засегнати
Автор: Екип Varna24.bg 13:27 / 13.11.2018Коментари (0)1841
©
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе работна среща с  кметове на населени места от Сливенска област. Тема на разговорите бе  взаимодействието между местната власт и полицията при обезпечаване на обществения ред и сигурността. Дискусиите са полезни, очакваме както критики, така и идеи, за да бъде работата ни по-ефективна, заяви в началото на срещата вътрешният министър. По думите му по-добра организация и повече взаимодействие са резервът, който трябва да бъде използван. На срещата присъстваха областният управител Чавдар Божурски, директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, началникът на политическия кабинет на министъра Михаил Златанов, директорът на ОДМВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков и представители на прокуратурата.

В лицето на кметовете виждаме партньори, с които да работим за подобряване на средата на сигурност. Разговаряме за това с какво всеки може да допринесе, за изграждането на системи за видеонаблюдение, за необходимостта от по-добра комуникация с охранителни фирми, както и за механизма за връщането на децата в училище.  Идеята е да се обединят усилията, така че всеки да допринесе за по-добър обществен ред, уточни още министър Маринов. 

Той подчерта, че работата на кмета е от основно значение, тъй като най-добре познава общностите и техните нагласи. Важен за тези процеси е диалогът - областен управител, местната власт и полицейски началник, допълни още вътрешният министър. 

Показателите на областната дирекция са много добри – при сравнително малък числен състав, голяма територия и спецификата на района. Основно отчитаме данните по криминогенната обстановка в региона, противодействието на битовата престъпност и пътнотранспортния травматизъм, обобщи гл.комисар Терзийски.

По повод протестните действия в страната министър Младен Маринов коментира отговорностите на полицейските служители и на протестиращите граждани. Смятам, че всеки има право на протест, но и всеки български гражданин има право на свободно предвижване. Трябва да се намери балансът, така че да няма засегнати". Там, където протестите са заявени в общината и е спазен редът, полицейските служители ще организират движението и ще наблюдават да няма провокации да спречкване  между участници. Там, където те не са заявени се стремим да организираме движението така, че  да не се създава затруднение на останалите граждани, които се движат по пътищата, обясни вътрешният министър и призова всички, които протестират, да го правят съобразно закона.



Още по темата: общо новини по темата: 12
16.11.2018 »
16.11.2018 »
15.11.2018 »
15.11.2018 »
15.11.2018 »
14.11.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: