Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Финансовият министър с извънредна новина за горивата
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 14.11.2018Коментари (21)2017
© Канал 3
В късния следобед вчера имахме среща с министър-председателя във връзка с напрежението в обществото около цената на горивата. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов. "Това, което смятам да предложа, са изменения в Наредба Н-18, по-известна като Наредбата за касовите апарати, с които ще задължим всеки един търговец на дребно на горива, когато издава фискален бон, да посочва на отделен ред акциза, ДДС и цената на горивото без акциз и ДДС. Можем да отидем и по-напред, като включим в касовата бележка и посочване на търговската надценка на горивата", обясни Горанов пред bTV.

Според него тази мярка ще допринесе за по-голяма прозрачност в ценообразуването на горивата в страната ни. Горанов счита, че с тези законодателни изменения претенциите и притесненията на хората дали пазарът работи или има негласни споразумения или картел, ще бъдат по такъв начин показани в касовата бележка, че всеки човек ще може да сравни ценообразуването на горивата у нас с това в други държави членки на ЕС или в държави производители на петрол.

"Ще посочим в касовата бележка колко е за държавата и колко е за търговеца от цената на горивата“, обясни идеята финансовият министър. Той посочи, че такава практика вече има, например във фактурите за тока или за топлинната енергия има подробна разбивка на ценообразуването. Владислав Горанов каза още, че акцизът върху течните горива в България е най-ниският възможен, според европейския регламент.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кого заблуждава тоя боклук Горанов?! Какви са тия измислици?! Само търсят някакъв начин да се измъкнат от ситуацията и да замажат очите на народа,едва ли не, за да спре да протестира.
0
 
 
Няма картел казваш ? А защо цените са еднакви навсякъде ? И като мръднат леко в една бензиностанция мърдат навсякъде. Далеч не е заради цената на петрола, защото това явление се наблюдава даже и когато цената на петрола не помръдва. Аз пък предлагам г-н Горанов да спре да хвърля прах в очите на хората, да натисне КЗК, КЗП и тнт да си свършат проклетата работа, както и г-н Цацаров. И не е зле да се ревизира данъчната политика, че нещо много данъци станаха за плащане
+3
 
 
Горанов първо да каже няколко други неща: - Защо продължаваме да плащаме данък върху данъка, т.е. ДДС върху акциза на горивата? - Защо Лукойл Нефтохим не отчита печалба и не плаща данъци за последните поне 10 години и смята ли го за нормално? - Защо 90% от от акцизните складове за бензин и 82% от същите за дизел са собственост на Лукойл или на свързани с тях фирми и кога смята да промени това? - Защо държи акциза на горивата най-ниския в Европа, за да може Лукойл да имат най-високата надценка в ЕС? Също няма да е зле да каже дали смята да направи нещо по тези въпроси или само ще ни обяснява, че всичко с данъците, бонус-малус системата и ценообразуването на горивата е ток и жици... :)
+1
 
 
По-добре да каже защо 85% от данъчните складове са на Лукойл и практически внос е невъзможен и това прави Лукойл абсолютен монополист!Цена на петрола Септември 2013г-102 $/барел-цена на бензина 2,60 лв.Цена на петрола-септември 2018- 76 $/барел-цена на бензина-2,50 лв.Акциз и ДДС не са променени.
-4
 
 
изтъкването на съотношението мин заплати с цената на бензин е най глупавата опорна точка на червените боклуци :) ..... по тъпа от .... а вие защо биете негрите :)
0
 
 
И като казвате "А", ще ви стиска ли да кажете и "Б"? А именно : Колко литра от масовия А-95 може да се купи с една минимална работна заплата в милата ни Родина и колко от същото гориво с минималното възможно заплащане на труда е Европа-та? И после пак си съпоставяйте цената на бензина тук и там!!!!
+2
 
 
Съгласен съм с г-н Горанов,че горивата са може би най-ниски в Евр.съюз,но защо не каже ,че заплатите и пенсиите са най-ниски?Или говорим само това,което ни отърва!!!Все пак трябва да има нещо като база,по която да правим сравнителен анализ.Нали г-н Министър!!!.....
на 13.11.2018 г.
+1
 
 
Тоя има дворец в полите на Витоша за милиони. Може ли да обясни как го е построил с министерската си заплата от 4-5 хиляди лева ??
-2
 
 
влади .... какво им обясняваш на червените боклуци .... всеки нормален гражданин знае как се образува цена на горива стоки енергия и данъци :) ИСТИНАТА Е че бензина ни е с 50 стотинки по евтин от този в англия :) акциза ни е най нисък в цяла европа :) ...... и най вече цената идва от производителя :) а той е нефтохима :) ..... на който не му харесва да ходи да протестира там :)
+5
 
 
И какво като има разбивка от която няма да се разбира нищо, заплатите пак ще са ни най-ниските в Европа ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: