Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Изкуствено напрежение провали хубави проекти в "Чайка", "Левски" и "Кайсиева градина"
Автор: Пламена Николова 12:12 / 19.11.2018Коментари (8)10653
Изкуствено създадено напрежение с неверни внушения провали хубави проекти за облагородяване на междублоковите пространства в "Чайка", "Левски" и "Кайсиева" градина, сподели за Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних по повод въпроси в рубриката "Питай кмета" кога ще бъдат създадени повече зелени площи, детски и спортни площадки в тези райони. 

"Трябва да припомним предисторията. Имахме проект за "Чайка" за междублоковите пространства със съответната паркова среда, детски и спортни площадки. За съжаление бяха подведени хората тогава, че общината планира някакво строителство, което не отговаряше на истината. След това направихме аналогичен проект за кв. "Левски", където на много места хората паркират в калта и нямат достъп до жилищата си, но отново бяха подведени, че ще презастрояваме там. Напротив, усилията ни бяха да създадем необходимата инфраструктура, както в малките улички, така да облагородим зелените площи, междублоковите пространства. По подобен начин и там се създаде изкуствено напрежение и проектът пропадна. Прехвърлихме го към "Кайсиева градина". Случи се същата история. Затова този проект сега се реализира във "Владиславово" в IV микрорайон, където има цялостно обновяване, разширяване на паркоместата, облагородяване на междублоковите пространства. Досега хората паркираха там по поляните.

Проектите за останалите райони са факт и във времето общината ще ги реализира. Тогава просто имаше добрата възможност с този тип проекти да кандидатстваме за финансиране по линия на европейските програми и от тази възможност искахме да се възползваме. В перспектива отново ще търсим възможност за европейско финансиране или със средства от общинския бюджет ще продължим. Трябва обективно да кажем, че в последните няколко години има примери, когато хората са подведени, но когато разберат какво се е случило опцията за европейско финансиране е отминала. Ангажиментът ни към тези райони си е валиден, ще търсим начини за реализирането им.

Трябва хората да знаят, че тези проекти не предвиждат някакъв вид строителство. Друг е въпросът, че за съжаление в годините назад, когато са върнати терени в реални граници на частни собственици в хода на реституцията в отделни зони, тези хора претендират правата си, имаме много конфликтни точки. Част от тях по съдебен ред защитават правата си и така се получават нови строежи в редица квартали на града ни. Но това не е свързано по никакъв начин с общинските планове за общите площи, които са собственост на общината и  ням как ние да влияем на един процес, започнал преди близо 30 години. Това обаче не ни демотивира да се борим за всяка педя общинска земя, която да бъде благоустроена и превърната в едно по-приятно място за живущите в съответния район", каза кметът.

Вижте повече във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 4
20.11.2018 »
16.11.2018 »
15.11.2018 »
03.10.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
0
 
 
Кмете, един паркинг не сте направили досега, навсякъде се спира в калта и по тротоарите. Или вдигайте данъците или печатайте пари, но направете нещо за този град.
Aнонимен
на 19.11.2018 г.
0
 
 
сложете проектите на видни места и хората ще повярват. в кайсиева всичко е застроено. и да искаш няма свободно място за градинка. да видим в 4 район вл-во какво ще измислите.
Aнонимен
на 19.11.2018 г.
-1
 
 
На калпавия х..й - . все вълната му пречи - до сега не дремали - ами спали дълбок сън - и сега преди изборите разкопаха целия град - говорят се едни срокове - но не се уточнява годината - един над друг се надпреварват да лъжат- айде стига - като не го можете - къш.
Aнонимен
на 19.11.2018 г.
0
 
 
Защо първо не обяснихте какви са ви намеренията.Като виждате недоверието на хората,нормално е да има първо обявяване на проектите и тогава да се действа.Сега ,,след дъжд качулка,, да се говори какво сте мислили да правите и какво хората са пропуснали.
Aнонимен
на 19.11.2018 г.
0
 
 
И вместо зелени площи в Левски се построиха 200 блока. Сега кой пизволи това ? Всички са за съд според мен. То няма наяждане вече...
Aнонимен
на 19.11.2018 г.
-1
 
 
хората толкова пъти са лъгани, че вече на нищо не вярват. затова се получава така. защото само се лапат пари и се обещава а пък насреща нищо.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: