Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вижте какви ги върши непълнолетен във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 28.11.2018Коментари (0)1618
©
На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е предаден непълнолетният възпитаник на социален дом Георги М., извършил два грабежа в условията на продължавано престъпление и кражба.

През лятото на тази година ненавършилият 17 години Георги бил настанен в социален дом с решение на съда, тъй като родителите му не полагали грижи за него. На 18 юни вечерта подсъдимият решил да си набави средства по неправомерен начин. Издебнал мъж, който влизал във входа си. Докато чакат асансьор, Георги ударил с юмрук по тила непознатия мъж, който паднал. Тогава издърпал от джоба му мобилния телефон и калъф, в който се намирали две банкови карти и документи за правоспособност за работа по река, с които избягал.

На 17 юли 2018 г.  възпитаникът на социалния дом забелязал човек, който седял на стол пред магазин и в ръцете си държал портфейл. Георги със сила издърпал от ръцете на пострадалия портфейла му, в който освен документите за самоличност имало и 500 лева. И при двата грабежа непълнолетният се е разпоредил с отнетите със сила чужди вещи като със свои.

На следващия ден в интернет зала Георги видял свидетел по делото, с когото се познавали от срещите там. Мъжът обяснил, че в дома му няма вода и Георги предложил да отидат при майка му и там свидетелят да се изкъпе. Непълнолетният спрял такси и отишли до дома на майка му във варненски квартал. След като пристигнали, Георги решил да избяга, тъй като не разполагал с пари да плати. Спонтанно решил да открадне намиращия се на таблото на таксиметровия автомобил таблет и избягал. Откраднатото устройство продал.

Районната прокуратура във Варна е квалифицирала престъпленията, които Георги е извършил, по член 63 от НК, тъй като към момента на извършване на деянията той е бил на 16 години. Ако бъде признат за виновен, заради непълнолетната си възраст Георги М. може да получи наказание до 3 години лишаване от свобода.

Делото срещу него е насрочено за разглеждане през януари във Варненския районен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: