Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандални записи от делото "Иванчева": В подслушаните разговори за подкупа не се споменава името й
Автор: Екип Varna24.bg 09:01 / 05.12.2018Коментари (0)2178
© Дневник
"Ти не знам дали знаеш, аз имам оферти от специализираната прокуратура за петнайсет хиляди лева... те да я направят да изчезне." Това са думи, от СРС на запис между строителния предприемач Ваклин и неизвестен мъж - също строител, състоял се пред вратите на кмета Десислава Иванчева на 9 февруари 2018 г. 

Днес в  Специализирания съд продължи делото срещу бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, подсъдими за вземане на подкуп от строителния предприемач Ваклин с посредничеството на Петко Дюлгеров, който е третият подсъдим.

Днес бяха изслушани десетина записани със СРС телефонни разговора между Ваклин и Дюлгеров. В разговорите и двамата я наричат "госпожата", "тя" и "нея", като се приема, че имат предвид кметицата Иванчева, пише "Дневник". "Аз работя за 14 - 15 процента от сумата, зависи каква е сумата" - казва Дюлгеров в един от разговорите, а в друг посочва "20 процента", в трети разговор - "да видим каква е нагласата". Той многократно напомня на строителния предприемач в различните разговори, че трябва да "приготви първата част". И още: "когато си готов, казвай", и "да не губим време". /.../ "А за моите неща, като се видим."

Любопитен детайл от днешното заседание бе този, че прокурорът изненадващо поиска да се доизясняват в съда обстоятелствата около подаването на сигнала от Ваклин през февруари т.г. За тази цел прокурорът предложи да бъде разпитан като свидетел оперативен работник (Деньо Денев), който посрещнал бизнесмена Ваклин, когато отишъл да подаде сигнала в ДАНС. Съдията припомни какво е установено от показанията пред съда на самия Ваклин относно подаването на сигнала. Но прие искането на прокуратурата "с оглед изясняване на началния момент, но само с огласяване на конкретни обстоятелства". И защото "няма законова пречка, тъй като оперативният работник Денев не е водещ разследването".

Пред съда по време на разпита му през октомври Ваклин обясни, че отишъл (искал да отиде) в ДАНС, но всъщност попаднал в антикорупционната комисия (КПКОНПИ), оттам един служител му казал да отиде в Специализираната прокуратура, но той отишъл в Националната следствена служба на бул. "Г. М. Димитров" и там попаднал на същия служител. Там се намирал и прокурор, който по-късно образувал досъдебното производство. 

Записът на разговора мужду Ваклин и неизвестния мъж пред кметския кабинет, изслушван многократно днес, поставя въпроса дали Иванчева не е била натопена.

След петото изслушване днес в съдебната зала на подчертаната с червено част от разговора на снимката по-долу, всички, включително прокурорите признаха, че чуват думите "Спецализирана прокуратура за петнайсе' хиляди ле'а", категоричен е Петър Кърджилов, бивш пиар на район "Младост". 

На следващото заседание на съда на 17 декември ще продължи изслушването на СРС.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: