Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
140 килограма разлика! История за един нов живот
Автор: Екип Varna24.bg 09:38 / 13.12.2018Коментари (1)1729
©
Как се свалят 139 кг за две години? Главен герой в историята 31-годишният Стоян Терзийски от Благоевград. Преди две години той тежи умопомрачителните 230 кг. Потиснат от зависимости, обиди и безброй неудобства, Стоян успява да отслабне драстично и днес тежи само 90 кг.

Мъжът разказва открито, спокойно и със самокритика историята на наднорменото си тегло. Детството му минава в бедно семейство, в което единственото важно било да има нещо на масата - каквото и да е. Така се формирали ранните навици на Стоян да яде нездравословно. Битката с килограмите за него обаче започва, когато в рамките на шест месеца губи родителите си.

"Тогава вследствие на изживения стрес започнах да се тъпча. Никога не съм ял заради това, че съм бил гладен. Просто замествах тяхната липса с храна", споделя Стоян.

При него апетитът идвал с яденето, без спиране, по цял ден. По ирония на съдбата мъжът работел в голям хранителен магазин, където всичко му било под ръка и той не подбирал. Нямало рафт, недокоснат от него. Взимал и хапвал от всичко по малко. 

"С кафето изяждах два броя тестени закуски, изяждах и две-три вафли след това. На обяд изяждах половин или цял хляб с килограм кренвирши с кутийка майонеза. След обяд продължавах. Вечерях килограм и половина пържени картофи, същото количество месо. Задължително сладко след това", разказва Стоян Терзийски.

Изчислява, че на ден е изяждал около 5-6 кг храна. Така тъпченето направило от Стоян двойно по-голям човек, но с половин живот. Той спрял да се движи, все по-трудно се справял вкъщи, а единственото, което правил, било обилно д
а закусва, обядва и вечеря. Похапвал доста и през останалото време.

Повечето килограми разболяват Стоян. Рязко започва да вдига кръвно, но лекарите не успяват да установят с колко, защото апаратът не може да обгърне ръката му. Срива се и психически. 230-те му килограма стават повод за много обиди и подигравки. Един ден обаче Стоян осъзнава, че му е нужна промяна и започва да гладува. Сваля 50 кг, но за кратко. Разбира, че с глад няма да стане и започва строга диета. Спира да яде тестени изделия, сладко, ориз, картофи. Повече от две години не слага нищо такова в устата си.

Днес навсякъде Стоян среща хора с наднормено тегло. Чувства ги по някакъв начин близки, но не ги оправдава. След тежката битка със себе си и килограмите мъжът вярва, че всичко хубаво в живота му тепърва предстои.

Източник: Нова тв








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: