Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
БАБХ: Има разминаване в показанията на персонала и децата, сезирана е полицията
Автор: Пламена Николова 16:45 / 21.12.2018Коментари (1)7747
© Varna24.bg
БАБХ е сезирала полицията във Варна за разминаване в показанията на персонала в заведението, където натровените ученици са празнували и тези на децата, съобщи днес шефката на инспекцията д-р Златина Димова, предаде репортер на Varna24.bg

Първото разминаване е за това, че посудата е била за еднократна употреба. От фирмата за кетъринг и от бара са заявили именно, че учениците са ползвали пластмасови чаши и чинии. Според децата обаче и чашите и чиниите са били стъклени. Освен това част от децата са споделили на родителите си, че в консумираната храна е имало микс за руска салата. 

Д-р Димова допусна още, че е възможно дългото безводие в центъра на Варна също да има известно касателство към създалата се ситуация. 

Както вече стана ясно, стафилококови бактерии са открити при пробите по ръцете на бармана в заведението, където деветокласниците са празнували, така и по ръцете на четирима от служителите във фирмата за кетъринг.  Тези бактерии се предавали при пряк контакт . Ето какво разказа днес д-р Димова:

"На 17 декември тази година след сигнал на РЗИ-Варна подаден от Пета гимназия, че след коледно тържество има оплаквания от много деца с повръщане, разстройство и температура. БАБХ предприе проверки в заведението, което е предоставило терен и напитки за провеждането на тържеството и след това ив предприятието, което е приготвило кетъринга. Тези отношения между клуба и фирмата са били само между тях, не са участвали от училището или от училищното настоятелство. Първите оплаквания са били в неделя, 16 декември следобед и са продължили до сряда. В първия ден на нашите проверки взехме обтривки от клуба. Тогава ни беше предоставена информация, че за децата са предоставени съдове за еднократна употреба. На следващия ден бяха взети обтривки от бармана и от работниците в кетъринга, както и от повърхностите във фирмата. В сряда излезе резултатът за стафилококи, които бяха отрицателни. Разбрахме, че в сряда вечерта се е провела родителска среща в училището, на която са предоставени снимки от събитието в двата дни. От тези снимки, които ни бяха предоставени видяхме, че информацията, която и е била подаден не е точна  приборите не са пластмасови, а стъклени и порцеланови. Което за нас беше ново и насочи нашето внимание в друга посока. Знаете миналата седмица във Варна по центъра нямаше вода. Затова заложихме проби дали замърсяването не е дошло от тази посуда и пуснахме проби за наличие на ешерихия коли и стафилококи. От повърхностите във фирмата за кетъринг не са установени стафилококи, но от обтривките на работниците в предприятието и от бармана имаш наличие а стафилококи. В петте проби има налични такива. Днес пуснахме и проби за посудата в клуба, те са отрицателни. Издадохме заповед за спиране на двата обекта и запечатване на същите до изясняване на ситуацията за подаването на несъответстваща информация. Освен това на родителската среща децата са споделили, че в консумираните хапки има руска салата. Затова сме сезирали полицията за разминаване в показанията.", каза д-р Димова.




Още по темата: общо новини по темата: 8
19.02.2019 »
03.01.2019 »
21.12.2018 »
19.12.2018 »
19.12.2018 »
19.12.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.12.2018 г.
0
 
 
разбира се! дано ги натикат в затвора всичките лайнари от този бар!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: