Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Варненско лято" на четири сезона!
Автор: Екип Varna24.bg 13:09 / 28.12.2018Коментари (0)2231
©
Най-дълголетният фестивал на България от Новата година ще бъде вече и с най-дългото годишно издание. Екипът на фестивала, част от който за пръв път е цигулковият виртуоз Марио Хосен като артистичен съветник, програмира издание 2019 като "Варненско лято“ на четири сезона“. Амбициозната цел поставя изключително високи изисквания към организатори и участници и разчита на над 90-годишната посветеност на варненската публика, която предано поддържа духа на фестивала с пълни зали.

Началото на музикалното "Варненско лято“  ще бъде още през март с един блестящ концерт, достоен за голям фестивал. Виенският камерен оркестър – един от най-адмирираните камерни оркестри на Европа, ще гостува във Фестивалния и конгресен център. Гастролът е в рамките на цикъла "Световни оркестри“.

Създаден преди повече от 70 години, Vienna Chamber Orchestra е работил в началото с диригенти като Карло Цеки, Филип Ентремонт, по-късно с легендата Йехуди Менухин, със Шандор Вег и Хайнрих Шиф, които до голяма степен определят облика на ансамбъла за следващите десетилетия. Исторически са срещите на оркестъра с композитора Бенджамин Бритън през 1946 г., с диригента Даниел Баренбойм през 1952 г. и с пианиста Алфред Брендел през 1964 г.

От 2008 г. главен диригент на оркестъра е Стефан Владар. През 2004 г. Йожи Хатори е определен за постоянен гост диригент. Световни турнета по всички континенти затвърждават през годините изключителната репутация на Виенския камерен оркестър, а за водещите солисти на нашето време е чест да свирят с виенчаните.

Във Варна Виенският камерен оркестър идва на 24 март в Зала 1 на Фестивалния комплекс с изтънчена програма от творби на Паганини, Хайдн, Респиги и Григ. Диригент и солист ще бъде Марио Хосен, неслучайно титулован от музикалната критика като българския Паганини.

Това ще е само началото на един изпълнен с предизвикателства дълъг сезон на първия български фестивал. Готова е и новата визия на изданието, създадена от един от най-уважаваните български графични дизайнери Димитър Трайчев, автор на десетки визии на фестивала.

Очаквайте добри новини от Международния музикален фестивал "Варненско лято“ през цялата 2019 година!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: