Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветник: Днес варненци мърморят, но утре ще са благодарни за това, което се прави в града
Автор: Пламена Николова 10:05 / 03.01.2019Коментари (17)9034
© Varna24.bg
Варненци днес мърморят и негодуват заради неудобството, което създават всички ремонти в града, но утре, когато всичко бъде завършено, ще бъдат благодарни за това, което се прави, коментира за Varna24.bg общинският съветник Димитър Карбов, който е и председател на ПК "Архитектура и благоустройство“.

"Варна през изтеклата година се промени много и през тази година ще видим в реални изразени параметри, това което се прави. Защото сега Варна е потънала в строителни дейности, но те ще приключат и тогава ще се видят истинските резултати. И в "Аспарухово“, и във "Възраждане“, и в централната част на града кипят ремонти. Това от известно време нас варненци ни дразни. Всеки роптае, но това е свързано с развитието на нашия град. Аз моля за малко повече търпение и разбиране, за да се случат по най-добрия начин нещата. И когато те приключат и бъдат приведени в един добър вид, нашите съграждани ще изпитат удоволствието да живеят в един преобразен град. Аз мисля, че е доста смело като начинание от Община Варна реализацията на тези обекти. Като върнем назад този пробив на бул. "Левски" към "Максуда" беше само проект и говорени в годините, но никой нямаше куража да разгърне една такава дейност и да търси възможности за финансиране. Още, когато приемахме бюджета на 2018 г. изразих удовлетворението си, че градът ще има бюджет, който да стимулира европейското развитие на Варна. Защото години наред Варна тъпчеше на едно място с бюджет, който беше крайно недостатъчен за обезпечаването на всички нужди. Сега с почти двойно повече средства виждаме, че има резултати, разбира се с използването на европейското финансиране. "

Относно това, което е свършила комисията по Архитектура през изминалата 2018 г. Карбов обясни:

"Изтеклата година мина доста успешно. Всички виждаме големите инфраструктурни обекти, бяха заделени пари от държавния бюджет за рехабилитацията и изграждането на нови пътни отсечки. В началото на годината взехме важно решение за провеждане на местен референдум за Морската градина, но това бе отменено поради решение на съда. Оказа се, че подписите, които следва да бъдат събрани са недостатъчни. Това обезсили провеждането на този референдум, но това е въпрос, който във времето ще вземем под внимание, за да поставим границите на парка. Важните решения, които са вземани от комисията са свързани с различни устройствени планове за територии в града, относно индустриални зони, селищни образования като Франгата и др.

Имаше няколко устройствени плана, свързани с разширяването на някои пътни артерии. От по-значимите решения, които бяха взети през 2018 г. бяха и двете предложения за отмяна на строителни забрани в местностите Зеленика и Св. Никола. И на двете места има нужда от превенция, свързана със свлачищните дейности, които бяха в основата на строителните забрани, наложени от МРРБ. В годините се провеждаха дейности за укрепването на тези територии и решихме, че те могат да бъдат развити.Затова предложихме на министъра да отмени тази забрана за част от тези територии. Там ще бъде положена канализация, което ще премахне основната предпоставка за свлачищните дейности, т.нар. септични ями. Зеленика е една територии, много важна за развитието на нашия град на юг към "Аспарухово" и Галата. С този проект ще дадем възможност за реализацията на амбициозната идея за построяването на рибарското пристанище на Карантината. Реализацията му и отварянето на местност Зеленика ще даде нов облик на Варна."

Относно жалбите на гражданите през миналата година Карбов каза, че са свързани с прехвърляне на топката между администрацията на Община Варна и районните кметства.

"Въпросите, които са поставяни от граждани са изключително важни за мен като съветник и доколкото имам правомощията се опитвам да ги решавам. Сигналите са много и това е в следствие на годините, когато те са натрупани. Не искам да обвинявам никого, но за мен е добра индикация, че има съветници от всички политически партии със заряда да бъдат в помощ и подкрепа на гражданите. Според мен има добронамереност и приемственост в решаването на проблемите".  

На финала Димитър Карбов пожела на варненци много здраве и позитивизъм през новата 2019 г.




Още по темата: общо новини по темата: 179
12.01.2021 »
07.10.2020 »
29.09.2020 »
27.08.2020 »
30.05.2020 »
26.05.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.01.2019 г.
0
 
 
Да..днес мрънкат..утре ще са благодарни..УТРЕ някъде към 2030 година. Варна-строителното гето на България.
Aнонимен
на 03.01.2019 г.
0
 
 
Този човек трябва да спре да дава интервюта!
Aнонимен
на 03.01.2019 г.
+1
 
 
Варненци мрънкали, че имало ремонти.... Смотаняк! Варненци мрънкат за некачествените ремонти, за прекалено дългите срокове на изпълнение и за цялата ваша схема на корупция, която прозира отвсякъде, въпреки всичките ви гръмки популистки изказвания. Елементарни и алачни ... Вече и малките деца ви знаят не ви вярват. Заради вашето управление цяла България ни се сме и вицове си разправят за община Варна. Мога лично да ви кажа няколко.
Aнонимен
на 03.01.2019 г.
0
 
 
Този господин за интересите на варненци ли работи или за тези на ТИМ?
Aнонимен
на 03.01.2019 г.
+1
 
 
Ремонтите са изключително НЕкачествени, НЕорганизирани и НЕконтролирани от никой. Когато хората започнат да забелязват промяната във Варна (както това е видно за гр. Бургас) - тогава няма да е нужно да се изтъква какво е свършено.
Aнонимен
на 03.01.2019 г.
+1
 
 
ЛЪЖЕЦ! Никога не са вземали решение за референдум. Даже напротив, те не искаха да обсъдят подписката, но ВАС ги принуди със съдебно решение. И не е вярно че съдът е спрял референдума, той няма такива права. Ако иска общинския съвет може да го проведе и по своя инициатива, без достатъчно на брой подписи. А относно броя на подписите- половината и повече подписи ги изкараха невалидни. Някои заради "непълен" адрес. А има и непроверени подписи. Абсолютна каша е с тези подписи, гражданите още обжалват. Мръсна гад! Хората го избраха от НФСБ уж патриот, а той долен мошеник.
Aнонимен
на 03.01.2019 г.
+1
 
 
Още от днес сме благодарни! Благодарни сме, че ул. Кап.Рончевски стоя разкопана от месец май до Нова година. Нещо, което можеше да се свърши за 2 седмици, на Хидрострой им отне 7 месеца. Но ние трябва да сме благодарни, че въобще се е свършило!!!! Този грездей прекалено си е повярвал и не съзнава колко е елементарен. Как такива ... все изплуват на повърхността.
Aнонимен
на 03.01.2019 г.
+1
 
 
То добре, ама няма да е "утре" . Хората щ въдъхнат, няма да се радват. 21век 2-3 години ремонти...
Aнонимен
на 03.01.2019 г.
-1
 
 
Браво г-н Карбов .!!! Добре казано!
Aнонимен
на 03.01.2019 г.
+1
 
 
Ремонтите са крайно некачествени
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: