Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Увеличават двойно капацитета на стадион "Варна" за Мондиал 2030
Автор: Екип Varna24.bg 11:32 / 09.01.2019Коментари (21)11244
© Varna24.bg
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри с кои стадиони страната ни ще кандидатства за домакинството на световното първенство по футбол през 2030 година.

"Ще кандидатстваме с четири стадиона. Два от тях са в София. В момента се извършват проучвателните дейности къде трябва да бъде новият национален стадион. Правим проучване как трябва да се реконструира "Васил Левски". Калкулира се цената за нов стадион около 1000 евро на седалка. Значи излиза около 80-100 милиона лева. Ние ще подадем документацията без стадиони, няма как да ги построим за две години", каза Кралев в предаването "Тази сутрин" по btv.

Министърът уточни, че във Варна се строи стадион, който "с малко средства от държавата може да стане от 20 000 на 40 000". "Не искам предварително да хвърлям неща в публичното пространство, но казвам накъде вървят дебатите".

"Четвъртият стадион ще бъде в Пловдив, където има стадиони, които да бъдат ремонтирани и да отговарят на критериите“, каза още Красен Кралев.

Още по темата: общо новини по темата: 21
13.11.2019
20.12.2018
08.11.2018
26.09.2018
18.06.2018
12.06.2018
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е в София що два ?! Според мен Магнитски може да повлияе лошо на политическата система в България и тия сметки на сегашната продажна политическа система може да излязат грешни! Ако стане промяна в политическата система, тия партизански лайняри в Южна България и София ще бъдат набутани за дълго в затворите, а проектите им ще бъдат анулирани!
-1
 
 
Ст 9 септември няма бъдеще.Ще правят от 50 000 на 40000.Във Варна от 20хлд на 40хлд.ако не се класираме ще ги бутнем ли???
+3
 
 
Официално за мен ще е когато го видя това на живо. От 25 години само се спекулира и нищо реално до момента по темата. Срамота е най футболния град в бг да е без стадион !!!!
-2
 
 
Гладна кокошка (свиня) просо сънува :)))))
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 09.01.2019 г.
+1
 
 
Най-логичното е да се дострои стадион Христо Ботев както е по проект и категория, а ст.Пловдив да си остане за лекоатлетически състезания и концерти на открито.
+1
 
 
Министъра можеше да назове поне името на стадиона в Пловдив.Ние сме наясно,че има стадиони в града,които към днешна дата са в плачевно състояние.
+5
 
 
Стадио Пловдив е уникално съоръжение ,което всяка година в която не се прави нищо за него е пагубна. Дано се случат нещата за които говори министъра , и отново станем свидетели на официален мач. Пловдив и всички фенове заслужаваме да го имаме...
+7
 
 
Като инфраструктура стадион Пловдив няма равен на себе си не не само у нас,но и на много стадиони в Европа.Уникално място!!!!!
+10
 
 
Самият факт, че пловдивският стадион е споменат на последно място, е достатъчно красноречив. Не щат и не щат софиянци да има по-голям и по-удобен стадион извън София и това е. Даже ако можеха, биха си организирали едновременно световно по ски гигантски слалом, морска регата и пустинно рали ала Париж-Дакар пред НДК... :)
+6
 
 
Би било чудесно, ако това се случи!!?? На практика, ако се дострои градския срадион, от това ще спечелят всички! Както всички ФК, така и града като цяло! Всички знаят, че този вариант е най-добрия за Пловдив, но така или иначе никой досега не го реалузира!? Дано този път да се случи!?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: