Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Градят храм за сватби и кръщенета в Морското училище
Автор: Пламена Николова 14:30 / 09.01.2019Коментари (0)1959
© Varna24.bg
В Морското училище градят храм, в който да бъдат извършвани кръщенета и сватби на курсанти. Училището, което днес отбеляза своя празник по навършването на 138 години от създаването си, очаква нови чуждестранни студенти от Африка и Ангола. Това сподели днес началникът на ВВМУ флотилен адмирал проф. д-р на военните науки Боян Медникаров, предаде репортер на Varna24.bg.

"Сред големите ни предизвикателства за 2019 г. както винаги е приемът на новите ни обучаеми, който върви много успешно. Към този момент имаме повече от сто кандидата над миналогодишната ни селекция. Върви записването на първите нови студенти. Все още не е излязло постановлението на МС, но ще бъдат от порядъка на 560 човека. По всяка вероятност ще ни бъде поръчана подготовката на 52 курсанти, от тях 20 за военноморските сили, 20 за нуждите на военномедицинска академия и 12 курсанти по една нова специализация, която се нарича "Кибер сигурност". По нея ще се подготвят специалисти за всички видове въоръжени сили на МО.

Очакваме поредно увеличение на нашите чуждестранни студенти, които в момента са над 450 човека. Амбицията е тази година да минем цифрата 500. В момента работим по проект за нови държави най-вече от Африка. Има вероятност и други ведомства от Ангола да последват примера на тяхното Министерство на риболова и да поръчат кадри. Мисля, че училището се развива стабилно и всичко това се дължи упорития труд на моите колеги, на тяхната отдаденост и желание за развитие. Всички други специалности продължават да се развиват. Работим в партньорство с ВСУ в областта на кибероперациите и сигурността. Училището е водещ партньор за създаването на център за компетентност за обучението на  кадри за сигурността. През последните пет години училището инвестира много във високи технологии.

В рамките на училището изграждаме пълноценен храм, в който да могат тук да се кръщават и да сключват брак нашите обучаеми. Завършва в момента фазата на груб строеж. Предстои да започне покриването на кубетата, металът е доставен. Започва изграждането на каменната облицовка. Обръщам се към всички, които имат на сърце да подкрепят това благородно начинание, очаквам ги с отворени обятия!", каза проф. д-р Боян Медникаров.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: