Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът посочи как ще се решат проблемите с безводието заради новия бул."Левски"
Автор: Екип Varna24.bg 10:42 / 14.01.2019Коментари (0)4218
© Varna24.bg
Проектът за изграждането на транзитния  булевард "Васил Левски" във Варна е най-мащабният от 30 години насам и ще е приоритетен и през тази година - това заяви в предаването на Радио Варна "Позиция" кметът на Варна Иван Портних. Той обясни, че булеварда ще бъде изграден напълно към средата на месец април. "Изграждането на новия булевард ще доведе до преразпределяне на вътрешния трафик от автомобили и ще облекчи транзитния трафик, който е към северната част на града и курортните комплекси", коментира кметът на Варна и допълни, че предстои включването на още три водопровода по трасето на булеварда, с което проблемите с безводието ще приключат.

След като приключи ремонтът на булевард "Васил Левски" ще започнем ремонти на малките улици и междублоковите пространства, защото те също са много важни за жителите на Варна", каза кметът на морската столица. Част от тези дейности ще бъдат финансирани с парите, които ще останат от ремонта на булеварда.

"Темата за заемите, които общината тегли по повод реализацията на  инфраструктурните проекти,поражда доста спекулации", каза още Иван Портних в "Позиция". Той напомни, че дълговите инструменти всъщност привличат ресурс, с който града да се развива."Не е толкова важен размерът на заема, а как той е разчетен и бюджетиран за обслужване през годините", каза кметът и подчерта, че общината е в изключително стабилно финансово състояние и отговаря на всички изисквания на Закона за публичните финанси, който регламентира, че дълговете на общините не трябва да са повече от 15% от техните приходи. Кметът на Варна отбеляза, че през последните години общинския бюджет се е увеличил с 270 милиона лева и за 2019-а той е почти половин милиард лева.

Изграждането на стадион  "Варна"  може да се ускори и със съдействието на държавата, ако се реализира намерението на правителството  да  инвестира в спортни съоръжения заради съвместната със съседни  държави  кандидатура  на страната ни за Мондиал 2030."Сагата със строителството се проточи дълго",посочи Иван Портних. Той коментира и ремонтът на стадион "Спартак", където е направено цялостно обновяване на игрището, а в момента се работи по изграждането на новите трибуни.

Варна е обявена за Европейски град на спорта през тази година и това стимулира инвестициите в спортни съоръжения, напомни кметът в предаването "Позиция" на Радио Варна. Иван Портних допълни, че продължава да се работи за развитието на професионалния, но и на масовия спорт. Три спортни комплекса са заложени в бюджета за 2019-а година. Единият е на мястото на стария стадион в район "Владислав Варненчик", другият ще е на улица "Студентска", а третият – в квартал "Виница".

Подробният устройствен план на парка в квартал "Аспарухово" ще бъде внесен за разглеждане и гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет. След приемането на ПУП-а ще започне изграждането на парковата зона, като амбицията на общинската администрация е Аспаруховският парк да се превърне във втората Морска градина на Варна. Предвидено е в района на парка да има и музей на открито, съобщи още Иван Портних.

"Няма да има сгради с търговски предназначение в района на така наречената "Дупка" в центъра на Варна", каза още кметът. След ремонта тя трябва да стане част от пешеходния ринг, но как точно ще изглежда този район ще стане ясно след международния конкурс, който общината мисли да организира във връзка със социализация на на този район.

"Кога ще бъде ремонтирани улиците в село Константиново, които са в окаяно състояние, както и дерето в това населено място?". Такъв въпрос зададоха жители на селото на кмета Иван Портних. Той отговори, че Междуведомствената комисия по бедствия и аварии е отпуснала около 200 хиляди лева, с които е започнало изграждането на новото дере. "2 милиона и 200 хиляди лева са предвидени за рехабилитацията на няколко засегнати от наводнението улици, както и за изграждането на няколко основни улици, които никога не са били построени напълно през годините", подчерта кметът на Варна.



Още по темата: общо новини по темата: 179
12.01.2021 »
07.10.2020 »
29.09.2020 »
27.08.2020 »
30.05.2020 »
26.05.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: