Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ритуал за Бабинден в болница "Св. Анна"! Кметът поздрави лекари и акушерки
Автор: Екип Varna24.bg 12:48 / 21.01.2019Коментари (0)3749
Кметът на Варна Иван Портних поздрави лекари и акушерки по повод Деня на родилната помощ, който по традиция се отбелязва на 21 януари. В 10 ч. започна тържеството в СБАГАЛ "Проф. Д. Стаматов", което бе открито от проф. д-р Емил Ковачев, управител на здравното заведение. Той благодари на Община Варна за активната подкрепа и отчете ръст на новородените през м.г.

"Над 1,3 млн. лв. сме осигурили за ремонт и закупуване на апаратура за болницата, водени от задачата да създаваме по-добри условия и за майките, и за новородените, и за медицинския персонал. Благодаря на всички за грижите за нашите деца! Прекрасно е, че миналата година във Варна са родени повече бебета, нека си пожелаем и през 2019 тази тенденция да се запази“, заяви кметът Иван Портних

От началото на годината в болницата са родени 112 бебета, а през миналата година - 2278 бебета, което е с около 100 повече в сравнение с предходната година, обяви проф. Ковачев. Сред гостите на тържеството бяха директори на дирекции в Община Варна, общински съветници, представители на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Час по-късно ритуалът по измиване на ръцете на акушер-гинеколозите бе изпълнен в родилното отделение на МБАЛ "Света Анна“. Домакин на събитието бе д-р Милко Папазов, началник на отделението, и д-р Красимир Петров, изпълнителен директор на болницата. Гости на събитието бяха кметът Иван Портних и председателят на ОбС Тодор Балабанов.

"Колкото капки вода има в този съд, толкова бебета да се родят тази година“, заяви д-р Папазов.  "Последният основен ремонт на сектора за новородени в болницата, преди сегашното пълно преобразяване, бе през 2002 г. Преди 3 години кметът Иван Портних навръх Бабинден обеща пари за основен ремонт и през 2018-а пълната промяна в отделението бе факт“, допълни д-р Папазов.

"Вярвам, че когато работим заедно, резултатите ще продължат да бъдат добри. Благодаря Ви за професионализма и ежедневните грижи, които полагате за най-голямо ни богатство – нашите деца! Бъдете здрави, уважавани, успешни и реализирани! Нека повече новородени да проплакват в грижовните Ви ръце!“, заяви кметът. Приветствие към екипа на отделението отправи и Тодор Балабанов. По-късно празникът бе отбелязан и в "Майчин дом“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: