Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
19-годишен първокурсник в ИУ – Варна го загази сериозно
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 22.01.2019Коментари (0)13482
© Varna24.bg
Георги Ж., обвиняем по досъдебно производство за притежание и разпространение на марихуана ще остане постоянно в ареста, след като днес Апелативният съд във Варна потвърди като правилно и законосъобразно първоначалното му задържане под стража. Миналата седмица ОС – Варна определи спрямо 19-годишния първокурсник в ИУ – Варна най-тежката мярка за процесуална принуда. Припомняме, че при претърсване в дома му на 11 януари тази година органите на реда иззели 220,18 гр. марихуана и електронна везна, по чиято повърхност е имало следи от същото вещество.

Днес и втората съдебна инстанция намери, че събраните в хода на разследването доказателства, гласните, писмените материали и свидетелства обосновават категорично предположението, че младият мъж е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Деянието е тежко, а законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 6 години и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

Въпреки добрите характеристични данни, чистото съдебно минало, обстоятелството, че учи, работи и спортува, и този съд намира, че това не е попречило на Георги да се занимава продължително време и интензивно с разпространение на забранени от закона вещества. И за състава на Варненския апелативен съд, предвид тежестта на престъплението и санкцията на закона, реална е опасността младежът да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се потвърждава първоначалния арест на Георги Ж., разследван за притежание и разпространение на марихуана е окончателно.

В друго съдебно заседание днес Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Йордан Й., привлечен като обвиняем по досъдебно производство затова, че през ноември 2018 година държал и разпространил бяло кристалообразно вещество, производно на амфетамина с общо тегло 0.378 грама.

Пресслужбата на съда припомня, че Йордан е в ареста от 15 ноември миналата година, след като при полицейска операция от дома му полицаите иззели вещи, в това число прибори - колби, епруветки, ел. везна и консумативи за наркотични вещества, в т.ч. и бяло кристалообразно вещество. По делото била назначена Физико-химична експертиза в НИК-София, но все още заключението на експертите не е получено по делото. Миналата седмица ОС – Варна отказа да измени в по-лека процесуалната му мярка за принуда.

За да потвърди постоянния арест днес Апелативният съд във Варна се съобрази отново със събраните данни, материали и доказателства в хода на разследването. Съвкупната им преценка и към настоящия момент обосновават предположението, че обвиняемият е съпричастен към престъпното деяние. Законът наказва строго разпространението на наркотични вещества, а това е престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. Ето защо и този съд намира, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. Спрямо Йордан се водят две досъдебни производства, едното от които е на РУ – Девня и то за същото престъпление.

Апелативният съд във Варна сподели основанията на първата съдебна инстанция, че не са настъпили обстоятелства, които да мотивират изменението на мярката за неотклонение от "Задържане под стража" в по-лека.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Йордан Й., обвиняем по досъдебно производство затова, че държал и разпространил вещество, производно на амфетамина не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: