Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Черно море Тича сломи Берое след драматична развръзка
Автор: Екип Varna24.bg 12:36 / 03.02.2019Коментари (0)2158
© НБЛ
Черно море Тича даде ударно начало на 17 кръг на Националната баскетболна лига. "Моряците" нанесоха изненадващо поражение на Берое, побеждавайки с 98:97 след поредния драматичен и вълнуващ баскетболен спектакъл. Варненци постигнаха втората си победа в първенството и вече имат баланс от 2-13.

Отборът на Берое пък е с актив от 11 победи и 3 поражения, като това бе втора загуба с една точка разлика за старозагорци.

Наставникът на "моряците" Галин Стоянов не можеше да разчита на четирима играчи – Мартин Коцев, Мартин Йорданов, Цветомир Куртев и Кристиян Кръстев и използва в мача само 7 баскетболисти. Почти същата ситуация бе и за Любомир Минчев, като той използва същия брой играчи в целия двубой.

В началото на срещата баскетболистите на двата тима заложиха повече на играта в атака. Почти във всяко притежание на топката се реализираше кош. В средата на четвъртината гостите от Стара Загора направиха четири  поредни добри защити, реализираха серия от 6-0 точки и и успяха вземат преднина.

"Моряците" обаче се съвзеха и съумяха да изравнят след отлично проведени комбинации, в които на върха винаги се оказваше Георги Боянов.Във вторите десет минути Берое се възползваше от спечелените борби под противниковия кош, като по този начин реализираше своите точки.

Варненци поддържаха равенството до средата на четвъртината, но тройка на Конър Франкпамп даде така желаното откъсване в резултата на заралии. До почивката гостите постепенно увеличаваха преднината си и се оттеглиха с аванс от 15 точки – 38:53.

Надстрелването продължи и при подновяването на играта. Черно море Тича разчиташе повече на дълги атаки, докато Берое  изнасяше топката на бързи атаки, които биваха реализирани от Александър Янев. Този път стрелбата на домакините потръгна и постепенно започна да топи пасива си, който падна до 7 точки след тройка на Михаил Молдов.

Укрилени от емоцията, "моряците" продължиха във вихрено темпо и в последната четвърт  започна само с 4 точки за "Берое" – 69:73. Гостите започнаха като "ужилени" финалната четвърт и бързо си върнаха комфортната двуцифрена преднина след тройка на Янев, но и това не пречупи домакините, които пак намалиха изоставането си до 4 точки.

Четири минути преди финалната сирена Георги Боянов вкара изумителни два коша, като единият бе реализиран със стрелба назад и "моряците" вече бяха на една точка зад Берое – 84:85. Последва нова силна игра в защита и Черно море Тича излезе напред в резултата за първи път след края на първата четвърт.  Последните 60 секунди започнаха при резултат 93:93.

Тихомир Желев изведе Берое с точка аванс 25 секунди преди края, но същият фаулира Георги Боянов, който не сгреши от фауллинията. В последната атака Конър Франкпамп стреля, но топката не пожела да влезе и Черно море Тича се поздрави със втори успех – 98:97.

За Черно море Тича Георги Боянов, който прекара всичките 40 минути на терена, завърши с дабъл-дабъл – 39 точки и 17 борби и коефициет на полезно действие 41.

За Берое Александър Янев бе най-полезен и реализира поредния си дабъл-дабъл - 30 точки и 11 борби, като от тях 10 бяха в нападение. Станислав Ваклинов също завърши за с дабъл-дабъл  14 т. и 13 борби, преди да напусне двубоя в средата на последната четвърт за 5 лични нарушения.

Още по темата: общо новини по темата: 21
14.06.2019
29.03.2019
10.02.2019
09.12.2018
30.08.2018
20.08.2018
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: