Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Безплатен детски концерт "Обичам музиката" на 10 февруари във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:33 / 05.02.2019Коментари (0)1161
©
В месеца на любовта Община Варна и Международният музикален фестивал "Варненско лято“ ще поканят деца и родители на първия за годината концерт от поредицата "Музикалните приказки на Госпожа Виола“, част от популярната поредица "Варненско лято за деца“.

Традицията на фамилните концерти за деца и родители продължава вече девета поредна година при все по-нарастващ интерес, а от миналата година вече и на ново място, което да побере умножаващата се публика – Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. В основата на музикалните истории са Госпожа Виола - Руми Петрова, музикант и продуцент, и диригентът Страцимир Павлов. Те събират около себе си младите таланти на морския град в изненадващо разнообразни тематични концерти.

Концертът на 10 февруари, неделя, е посветен на любовта към музиката. Романтичната линия е развита в унисон с детските усещания, а темата е добър повод малчуганите да открият нови прекрасни мигове от света на музиката.

На сцената ще излезе Младежкият симфоничен оркестър Варна при Националното училище по изкуствата "Добри Христов“. Ще се изявят и солисти балетисти, изпълнители на народна музика, певци и инструменталисти. Госпожа Виола, както всеки път, ще увлече децата от публиката в любимите им интерактивни игри, които ги превръщат в герои на музикалната сцена и ги възпитават в обич и уважение към изкуството.

Началото на концерта ще бъде силно – с оркестъра на НУИ "Добри Христов“ и енергичната увертюра към операта "Сватбата на Фигаро“ от Моцарт, а след това най-малките – първолаците, ще изпълнят с цялото си очарование "Мила моя мамо“. Клавирно дуо третокласнички ще изсвири традиционната мелодия "Буги“, оркестърът и солисти балетисти от трети и четвърти клас ще представят изящния Валс на спящата красавица от Чайковски.

Талантливите малчугани от Ансамбъл "Виолино“ ще изпълнят специален аранжимент на "О соле мио“, създаден специално за тях и оркестъра от Страцимир Павлов. Ще чуем и темата от филма "Кино Парадизо“ и обичаната композиция "Гранада“ от Августин Лара. Ансамбъл ударни инструменти, фолклорни мотиви, поп и джаз пиеси ще допълнят програмата на пъстрия концерт. А финалът ще донесе кулминация на настроението с ентусиазма на Марша на тореадора от операта "Кармен“ на Бизе.

Входът за концерта "Обичам музиката“ на 10.02. от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния комплекс е безплатен за деца и родители, и за всички приятели на музиката.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Абитуриентски балове
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Евроизбори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: