Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних: Максимално ще се възползваме от отпуснатите евросредства
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 05.02.2019Коментари (0)2081
©
С активна работа по европейски проекти само за няколко години успяхме да направим така, че макрорамката на общинския бюджет да се увеличи 2,5 пъти. Преките ползи достигат до всеки един жител на града ни, коментира кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних по време на среща с граждани в клуба на партийната организация в район "Приморски".

"Европейското финансиране ускори развитието на българските общини", категоричен бе Портних, като изтъкна, че благодарение на доверието, с което страната ни се ползва сред своите партньори в ЕС средствата за България, заложени за следващия програмен период, ще се увеличат.

"Премиерът Бойко Борисов извоюва изключително силни позиции за България, а председателството на Съвета на ЕС безусловно е огромно постижение, защото зададе теми като интеграцията на Западните Балкани, които вече са важна част от европейския дневен ред. Евродепутатите на ГЕРБ/ЕНП, сред които Варна има свой представител в лицето на Емил Радев, доказаха, че са подготвени и уверено защитават националните ни интереси. Българският еврокомисар Мария Габриел успя за много кратко време да изпълни със съдържание ресор "Цифрова икономика и цифрово общество", който е свързан с много предизвикателства пред Европа", изтъкна още Иван Портних. В контекста на предстоящите евроизбори той отбеляза, че това е посока, която страната ни трябва да продължи да следва и занапред.

"Тази ясна европейска перспектива дава възможност морската столица да се позиционира още по-добре. Даденостите на Варна като потенциал на младите хора и университетската общност бяха оценени в ЕС и получихме доверието да сме сред първите градове в Европа с шанс да развиват дигитален хъб. Максимално ще се възползваме и от отпуснатите евросредства за безплатен интернет на обществени места", посочи още кметът.

Той припомни, че спечелените от общината европроекти осигуряват инвестиции във всички области, в това число за модернизиране на образователната инфраструктура и младежки инициативи, за по-добро здравеопазване, за обновяване на културните институции, за социални дейности, за развитие на услуги, свързани с туризма.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: