Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски заведения скочиха на НАП: Изрядни сме, а имената ни продължават да стоят в "черния" списък
Автор: Пламена Николова 14:29 / 12.02.2019Коментари (4)11173
©
Култови варненски заведения и търговски обекти останаха неприятно изненадани от информация, публикувана в списък на НАП, в който фигурират като "подлежащи на затваряне“. Голяма част от управителите потърсиха Varna24.bg с коментар, че актове, съставени след проверки на данъчните преди време, са паднали в съда или глобите са били платени и те вече не подлежат на каквито и да били административни санкции. Въпреки това имената им продължават да стоят в "черния“ списък, с което се уронва престижът им.

Ето какво споделиха в писмо до медията ни от веригата заведения "Ола":

"Пишем Ви във връзка с публикувана информация, уронваща престижа на нашата верига заведения – OLA – taste of Med, която вече 10 години утвърждава името си на българския пазар.

В тази връзка споделяме че НАП в никакъв случай не се кани да затвори наше заведение във Варна или в който и да е друг град с наше присъствие. Към днешна дата всички наши взаимоотношения с институцията са изрядни.

Списъкът с фирми от сайта им е неактуален. Първоначалната причина изобщо да присъстваме в този списък е оспорвана и спечелена от нас в съда и няма повод да бъде публикувана в интернет пространството. Публикуваната информация нанася удар върху името на нашия бранд."

Ето и коментар от управителя на ресторант "При Никола“:  "През август миналата година ни беше съставен акт за административно нарушение за немаркиране. Обжалвахме и Административен съд го отложи, а месец по-късно имаше второ дело, на което потвърди наложената санкция от НАП Варна за едноседмично затваряне на обекта.  След като излезе наказателното постановление, ние си платихме глобата и пуснахме жалба до НАП. Оттам ни обясниха, че след като сме си платили глобата заведението няма да бъде затваряно. С това приключихме и наложената санкция беше отменена. Въпреки това сме неприятно изненадани, че името на ресторанта ни продължава да стои в сайта на приходната агенция в списъка с "подлежащи на запечатване“ обекти. След като информацията беше оповестена в публичното пространство започнаха да ни звънят клиенти, резервирали места за абитуриентските балове с въпроси ще празнуват ли при нас. Дори един затворник, когато си излежи присъдата, се счита вече за невинен, а нашето име и това на много други популярни заведения в града продължава да стои в "черния“ списък.“

Ето какво обясниха за медията ни от приходната агенция: 

От началото на 2018 г. във връзка с промени в законодателството НАП е задължена да обявява на страницата си обекти, за които ще бъде наложена принудителна административна мярка "запечатване за срок до 30 дни“. Тази информация се актуализира всеки ден, тя е публична и достъпна за всеки. Мярката "запечатване“ е принудителна административна мярка и се налага на база констатирани нарушения - неиздаване на фискален бон или липса на фискално устройство. Фирмите могат да обжалват тази мярка пред Административният съд и ако съдът я отмени, НАП изпълнява решенията на съда. Информацията на страницата на НАП не се изтрива, тя се натрупва с актуализиране всеки следващ ден. След направена проверка е установено, че близо 200 търговски обекта от териториалния обхват на НАП Варна са подлежали на тази санкция от началото на 2018 г., като за 12 от тях от началото на февруари 2019 г. досега тя е наложена ефективно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.02.2019 г.
0
 
 
Всеки който е осъден и излежал се води ОСЪЖДАН! За това се вадят и свидетелствата за съдимост! Историята не може да се заличава! Институциите на запад си имат КРЕДИТНА и ДАНЪЧНА ИСТОРИЯ! Абсолютно логично защото съществува термин РЕПУТАЦИЯ, ИМИДЖ! Крайно време е българите да осъзнаят смисъла да бъдат почтенни, да си пазят името и достойнството! НАП публикуват НОВИНИ И ФАКТИ! Нарушителите са ги допуснали и последствията (историята съществува).
Aнонимен
на 14.02.2019 г.
0
 
 
Ресторант Дядо Никола има проблеми от едно време. Системно не плащаше наемите си в район Приморски. Така, че не ме учудват проблемите с НАП. Пък и жена му навремето работеше в нап варна
Aнонимен
на 13.02.2019 г.
0
 
 
нап защо не бръкне в бизнеса на министри депутати и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: