Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Посред бял ден пребиха жена заради сексуалната й ориентация
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 13.02.2019Коментари (0)1568
©
Поредно престъпление от омраза. Жена гей беше пребита в центъра на София, съобщава Нова тв. Статистика за престъпленията от омраза, породена от хомофобия, няма, защото в Наказателния кодекс такова престъпление не съществува.

Организациите, които защитават правата на хората с различна сексуална ориентация, правят свои анонимни допитвания, от които излиза, че 20% от споделилите опита си са били жертва на физическо насилие. Нападенията са извършени предимно на обществени места.

Драстично по-висок е делът на хомосексуалните, които са били обект на заплахи онлайн или на обществени места - 70%. Много висок остава и процентът на хомофобските заплахи и тормоз в училище. 

Според неофициалното проучване профилът на жертвата е мъж, гей, на възраст между 15 и 25 години. 98% от пострадалите не се оплакват в полицията, дори и ако са пострадали от побой. 

За Галя Петкова последната неделна разходка в центъра на София се превръща в полицейска преписка срещу неизвестен извършител. Жената е ударена от непознат мъж, с когото се разминала минути по-рано - безмълвно от нейна страна, с подмятане - от негова. Обижда я, тя го подминава, но той я настига и я напада. Избива й два зъба.

"Вървях си по тротоара и в момента, в който се обърнах, усетих удар в устата. Каза ми: "Да не съм те видял повече тук", обърна се и избяга. Всичко стана толкова бързо, че дори не извиках, изплюх си зъбите", разказва Галя. Описва нападателя като нормално изглеждащ мъж, около 40-годишен. Не приличал на скинар или футболен фен.

Галя е подала жалба в полицията за нападението. Тъй като в Наказателния кодекс няма текст за нападение по хомофобски подбуди, случаят може да бъде квалифициран като телесна повреда. И въпреки че щетата е трайна и тежка, формално може да не се окаже така. 

"От "Съдебна медицина" ми казаха, че това се води лека телесна повреда, защото, за да е средна, трябва да са напълно здрави зъби, без кариеси", обяснява пострадалата. А експертизите здрави ли са били избитите зъби още не са готови. Нападателят не е открит.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: