Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Започна "истерията" с набирането на кадри за летния сезон във Варна! Шефовете: Даваме атрактивни заплати
Автор: Пламена Николова 15:33 / 14.02.2019Коментари (11)19025
©
Трескава подготовка по подбора и набирането на кадри за предстоящия летен сезон кипи във Варна, научи Varna24.bg. Хотелските комплекси и заведенията в курортите "Златни пясъци" и "Св. Св. Константин и Елена" масово търсят персонал. 

Сред най-добре платените кадри, които се търсят са готвачите и управителите на хотели и заведения, където обявените възнаграждения тръгват от 1000 лв. и стигат до 2500 лв. и дори 3000 лв. Търсят се още рецепционисти, пикола, общи работници, бармани, сервитьори, камериерки, поддръжка на обектите. Заплатите за тях тръгват от 700 и стигат до 1200 -1300 лв. 

Най-често работодателите обявяват, че предлагат атрактивна работна заплата,  добри условия за работа, трудови и социални осигуровки, нормирано работно време или на смени, работа в млад и динамичен екип, фирмено обучение, храна и транспорт или възможност за настаняване.

Сред изискванията към кандидатите са енергичност, комуникативност и умение за работа в екип, сериозно отношение към работата, организираност и желание за работа. 

За предпочитане в комплексите са младежите с поне един чужд език, предимно английски или немски. С предимство са хората с опит, но в много обяви се посочва, че той не е задължителен. 

В повечето заведения и хотели обаче работодателите ще започнат да назначават одобрените кадри от средата на април, за да може те да помагат при почистването и подредбата на обектите до старта на активния летен сезон.

Всяка година през летните месеци недостигът на персонал в туризма е сред водещите проблеми за Варна и областта. Обучените и квалифицирани кадри най-често търсят работа в чужбина заради по-доброто заплащане, а у нас се внасят кадри от Молдова и Украйна, които приемат да работя и за по-ниско заплащане.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.02.2019 г.
0
 
 
Стига лъгахте хората на всякаде ти обещават много пари и накрая нито парите ти са пари нито те осигуряват на часовете който работиш водят те на осем часа на минималната работна заплата а какво бачкаш като роб до 16часа после кадри нямало
Aнонимен
на 14.02.2019 г.
+1
 
 
Атрактивна заплата..700лв, млад и динамичен вкип..в превод,панаир и търчане,щото няма хора,, осигуровки..бля бля,те са си задължителни,за настаняването...един тук го описа много точно.Храна...каквото остане и това е по добрия вариант,другия е готвено за персонала.....чудни атракцииза персонала.Има и добриместа за работа но са малко,като сложим и краткия сезон....колкото до украинците,ами и тевече не искат да работят по курортите ни.
Aнонимен
на 14.02.2019 г.
+1
 
 
Само пропущат че трябва да работя 16 часа Ако може и 18
Aнонимен
на 14.02.2019 г.
0
 
 
За администратор с перфектни немски и руски на 12-часови смени и 20 дни месечно-560 лева до 30.06.,след това евентуално 700 лв,и то преди собственикът да разбере,че кандидатката не е на 25 години-нужен ли е въобще коментар
Aнонимен
на 14.02.2019 г.
Aнонимен
на 14.02.2019 г.
+1
 
 
Атрактивна заплата значи никаква то е като атрактивни цени за стоки абе да го духат хотелиерите и те искат с трици маймуни да ловят по
Aнонимен
на 14.02.2019 г.
+1
 
 
много атрактивна започва от 700лв и НЯКОГА ще стигне 1000 лв което за дадената работа е нищожно.Работа по 12-14 Г са по хотелите и накрая с трохи ще лъжат хората ,така е шефовете печелят А на служителите нищо .Няма такива балами да се хванат на въдицата освен хората без акъл и ценности,пияници и други.
+1
 
 
"....атрактивна работна заплата, добри условия за работа, трудови и социални осигуровки, нормирано работно време или на смени, работа в млад и динамичен екип, фирмено обучение, храна и транспорт или възможност за настаняване."Атрактивна заплата -700(примерно) но със забавяне,с плащане на части,с отлагане за другия месец....условията на труд са като в каторга(уж сервитьор,барман или готвач,но и чистач,мияч,разносвач на продукти),осигуровки изобщо няма да коментирам(масово не се плащат),накрая си с прекъснати осигурителни и здравни права...нормираното работно време е само за пред Инспекция по труда или на документи...младия и динамичен колектив е нещо субективно,в началото на сезона го има,след месец се редуцира и накрая се завършва сезона или с украинци,молдовци и т.н.или с дърти пастарми,(лели,вуйни и братовчедки я на управител,я на собственик).....храна и транспорт има но понякога трябва да си ги плащаш,с уговорката ,че счетоводството (уж)ще ги осребри ама ядец....възможност за настаняване ама докато пристигнат първите летовници,после почва местене докато се озовеш след месец в някое мазе,предназначено за сервизно помещение! Та...това е в общи линии "атракцията",с три думи -трябват им балами, отново!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: