Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прокурор за убийците от Войводино: Истината по това дело не можа да се разкрие на 100%
Автор: Пламена Николова 16:53 / 20.02.2019Коментари (0)5750
© Varna24.bg
Убийците на самотния мъж от варненското село Войводино получиха заслужена присъда. Това мнение изрази за Varna24.bg прокурора по делото Ивелина Бухлева.

"Това е присъдата, за която настояваше държавното обвинение. Считам, че тя  е справедлива. За такова деяние в днешно време следва да има едно наказание, което да не е символично. Тази присъда не е възмездие, а наказание. Размерът, така както звучи в окончателен вид е малко нисък, когато става въпрос за деяние, при което човек е загубил живота си, но в крайна сметка това са разпоредбите на закона и съдът няма как да избяга от тях. Такава е процедурата, ако не бяхме по тази процедура размерът щеше да е по-висок.", каза прокурор Бухлева.

На въпросът дали двамата убийци са споделили, че съжаляват или се разкайват за стореното тя допълни:

"Какво да споделят, обвиняемия по принцип има право и да лъже. По това дело истината се разкри в една част, според мен не можа да се разкрие на 100%, но тя на 100% се разкрива само в телевизионните сериали, защото сценаристът го пише или има медиум, който гадае. Или пък да има някой много съвестен, който да си разкаже нещата така, както са били. Обвиняемите могат да правят признания тогава, когато нещо е установено по безспорен начин. В случая така чистосърдечно да си признаят и да се разкаят, нямаше такова нещо. И по много малко дела има такива самопризнания чистосърдечни и подробни. Кой човек може да отнеме човешки живот по този начин? Отиваш в десет часа, вмъкваш се през прозореца, там един човек с инвалидност спи, събуждаш го в страх и започваш да го биеш, докато го убиеш...Какъв човек трябва да си? Но присъдата е абсолютно справедлива и няма как да избяга съда в други граници", каза още прокурор Бухлева.

Припомняме, че по-рано днес Варненският окръжен съд призна за виновни Ивелин и Ангел, като съизвършители, и Владимир, като подбудител и помагач, за това, че на 16.11.2017г. са извършили грабеж придружен с убийството на 59-годишен мъж от с. Войводино.  

Делото беше решено в едно заседание, след като подсъдимите признаха изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказаха да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът уважи искането на страните за провеждане на съкратено съдебно следствие. 

В този случай, според НПК, съдът не може да наложи наказание доживотен затвор без право на замяна, а наказанието доживотен затвор заменя с лишаване от свобода от 20 до 30г. или ако прецени, че наказанието ще е лишаване от свобода от 15 до 20г., е длъжен да го редуцира с една трета. Така двамата убийци получиха присъда от 13 години и три месеца затвор, а техният помагач 3 години и три месеца. 

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 8
20.02.2019 »
20.02.2019 »
21.11.2017 »
21.11.2017 »
21.11.2017 »
20.11.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: