Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Енергото планира да инвестира 50 млн. лева в ремонтни дейности
Автор: Пламена Николова 11:23 / 24.06.2019Коментари (2)1461
©
Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна Ангел Ангелов и Анжела Тонева се срещнаха с кметовете на Варна, Шумен, Търговище, Разград, Габрово и Горна Оряховица, като представиха хода на инвестиционната програма на дружеството за 2019 г. и приоритетните проекти по места. През настоящата година компанията планира да вложи 50 млн. лева в инвестиционни и ремонтни дейности. Средствата ще се влагат в проекти за модернизация и развитие на електроразпределителната мрежа. Ще бъдат изградени съвременни съоръжения, които ще осигурят възможност за присъединяване на нови обекти. През 2018 година компанията инвестира близо 48 милиона лева в реконструкция и обновяване на мрежата, в подмяна на електромерни табла и монтиране на съвременни средства за търговско измерване. 

По време на срещите бяха обсъдени и казуси, свързани с присъединяването на обекти към разпределителната мрежа. Представителите на Общините поставиха въпроса за съкращаване сроковете за присъединяване. Управителите на електроенергийната компания обясниха, че процедурата за присъединяване на обекти е нормативно регламентирана. Част от сроковете на различните етапи от нея се определят от други институции, но ръководителите на ЕНЕРГО-ПРО поеха ангажимент за ускоряването ѝ в рамките на правомощията на мрежовото дружество и със съдействието на местната власт.

Специално внимание беше обърнато също на сигурността и качеството на електрозахранване в Североизточна България, което е приоритет в работата на мрежовото дружество Електроразпределение Север (ЕРП Север). Дискутира се и  въпросът с електрозахранването във вилните зони, които са извън регулираната територия на населените места, поради което електроразпределителното дружество не разполага със собствена мрежа в тези местности.

Преобладаващата част от съществуващата мрежа във вилните зони е изграждана преди десетилетия от частни кооперации и към днешна дата е физически и морално остаряла. Собствениците на тези съоръжения не успяват да ги поддържат в необходимото техническо състояние и това предизвиква смущения в мрежата на ЕРП Север. Макар да няма задължение да поддържа чужди съоръжения, мрежовото дружество често се ангажира с аварийни ремонти по тях, за да гарантира доставката на електроенергия на живеещите хора във вилните зони. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО обясниха, че трайно решение на този въпрос може да се намери след изготвянето и прилагането на регулационни планове във вилните зони. Това ще позволи на мрежовото дружество поетапно да проектира и изгради нови електроразпределителни мрежи в тези райони.

Срещата на управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна с кметовете на общини е част от поредица инициативи на компанията за активно сътрудничество с местната власт и обединяване на усилията за реализиране на проекти в полза на хората, живеещи в Североизточна България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Те нямат инвестиции,защото снощи имаше токови удари в центъра на Варна цяла нощ !
Aнонимен
на 24.06.2019 г.
0
 
 
ще инвестират??? зимата ще покаже.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: