Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Комисията за противодействие на корупцията разследва ректора на ИУ- Варна
Автор: Пламена Николова 15:43 / 22.01.2020Коментари (11)2497
© Фейсбук
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Комисията за противодействие на корупцията разследва ректора на ИУ- Варна проф. Евгени Станимиров, научи Varna24.bg.

От информация, публикувана на сайта на КПКОНПИ, става ясно, че проф. Станимиров и още пет лица, заемащи висши публични длъжности, са били обект на заседаващите в комисията днес. Ето какво се посочва там:

С решения, приети на заседание днес, 22.01.2020 г., Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество образува производства за установяване на конфликт на интереси по отношение на шест лица, заемащи висши публични длъжности по смисъла на чл. 6 ал. 1 ЗПКОНПИ, както следва:

Двама общински съветници от Общински съвет Пазарджик: по сигнал, че са членове на органите за управление и представляващи сдружения /спортни клубове/, които получават пряко финансиране от бюджета на Община Пазарджик, а самите те, като общински съветници, са участвали в заседание на Общинския съвет, на което са приети решения за актуализация на бюджета и одобряване на плащания /субсидии/ за тези спортни клубове, като са гласували "За“ тези решения;

Ректор на Икономически университет – Варна: по сигнал, че е работодател на съпругата си, че и двамата са членове на Академичния съвет и като ръководители на научни звена и съпрузи получават значителни месечни доходи - възнаграждения за заеманите длъжности /ръководители и на катедри и научни звена в университета/;

Заместник-кмет на Община Сливен: по сигнал, че е учредител и председател на фондация, която е партньор на общината по много от реализираните проекти в региона;

Генерален директор на БНР /бивш/: по сигнал, че като такъв е предоставил за ползване на СЕМ лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио и по този начин си е осигурил подкрепа от членовете на СЕМ;

Началник на Националната служба за охрана: по сигнал за преназначаване без конкурс на длъжност "началник сектор“ на лице, с което е в близки отношения, както и за извършени други такива преназначавания на по-високи длъжности в службата.

С решение от днес, КПКОНПИ установи конфликт на интереси по отношение на главния архитект на Община Благоевград, поради упражняване на правомощия по служба /издаване на разрешения за строеж/ в свой и в частен интерес /на свързани с него лица/ - нарушения по чл. 58 ЗПКОНПИ. С решението на главния архитект са наложени и две глоби от по 5000 лв.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.01.2020 г.
0
 
 
Този човек е един от най-безскруполните хора, имал съм пряк контакт и съм пряк потърпевш от действията му. От властта която има и самозабравилата се персона, не може да очаквате нищо друго освен една корумпирана комплексирана душица, ламтяща за пари. Този човек на миналогодишната държавна изпитна сесия остави колегите си без учебници и с най-нагъл тон и поведедение отказа да поправи грешката в системата, която той самият е сътворил. Този човек трябва да бъде разследван и за други злоупотреби, защото това далеч не е единственото нередно в неговото управление!!!! Дано да го отстранят от пост това жалко академично недоразумение, защото петни името на вузовете в България и на всички преподаватели, които имат стойност...за разлика от този....
Aнонимен
на 23.01.2020 г.
0
 
 
Професор Станимиров е отличен ръководител и почтен човек! Съпругата му работи в университета много преди да стане ректор. По каква причина да не работи като преподавател?
Aнонимен
на 23.01.2020 г.
0
 
 
Ваня П. Проф. Станимиров е най- честният и безкористен човек. Какво е това безобразие- като е ректор, жена му/ МНОГО НАЧЕТЕНА И УМНА ПРЕПОДАВАТЕЛКА/ да напусне работа ли - това е пълно бееобразие. Не я е назначил той на заеманите позиции, нали!
Aнонимен
на 22.01.2020 г.
+1
 
 
Шуробаджанащина баце!Тия от ВИНС-а се насраха да сш раздават титли-доценти,професори;едни на други са си научни ръководители и преписват оттук оттам,стъкмяват учебници,карат студентите да ги купуват..Повечето са измислени селски пръчки..Няма един преподавател от Варна..
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: