Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Живеещите в местност "Сълзица" искат инфраструктура и комуникации
Автор: Пламена Николова 11:48 / 24.02.2020Коментари (2)6265
©
Илюстрация
Инициативен комитет на собственици и ползватели на недвижими имоти, находящи се в селищно образование "Сълзица" в район "Младост", настояват за изграждането на инфраструктура в района и необходимите комуникации.

Обитателите на територията изпратиха до Varna24.bg искането си, адресирано до кмета на Варна, областния управител и институциите, които имат касателство към проблема им. Публикуваме част от писмото на Пламенка Николаева Венкова, координатор на инициативния комитет:

"Собственик съм на недвижим имот, придобит по наследство, находящ се в гр.Варна, Район Младост, Селищно образувание "Сълзица".

В рамките на посоченото селищно образувание, и в частност по отношение на притежавания от мен имот и имотите находящи се в близост до него/ преки и непреки съседи/, не са налице условия за нормална и адекватна  експлоатация и обитаване, поради което се обръщаме към Вас относно предпиемането на мерки от Вашата компетентност.

Основни причини за  невъзможността за  пълноценно използване  на собствеността върху въпросните имоти се явява липсата на необходимата инфраструктура.

Тази инфраструктура, която  е задължителна за местното развитие и качеството на живот дори в малките населени места, на още по-голямо основание трябва да е изградена в третия по население град в България обявявен  и за "Най-добър град за живеене в България".

В селищно образувание "Сълзица" по отношение на засегнатите имоти липсва  функционираща пътна инфраструктура, а наличните "черни пътища" - без надлежно  улично изграждане и без настилка не могат да изпълняват ролята на  път осигуряващ правото на достъп до засегнатите имоти.

Собствениците на имоти са лишени от достъпа до вода, както и до възможността за използване на  услугите по водоснабдяването и канализацията на притежаваните и ползваните имоти.

Макар и електрифицирано с надземна електропреносна мрежа, селищно образувание "Сълзица“ в частта на засегнатите имоти е абсолютно неосветено и в него не са поставени улични осветителни тела с необходимата гъстота за пълноценна осветяемост ;

Въпреки, че се събира такса смет, съдовете за събиране на отпадъците са разположени  на неподходящи и отдалечени места, което не  само  затруднява самите  собственици, но  по този начин не се  осигурява възможност за пълноценно и безпроблемно сметосъбиране и сметоизвозване .

С оглед на гореизложеното, считаме че по отношение на притежавания от мен недвижим имот, както и по отношение на над 30 други имота, яваващи се преки и непреки съседи на имота в  обхвата на СО " Сълзица", е налице необходимост от предприемане на  спешни и неотложни действия, явяващи се от Ваша изключителна компетентност, а именно :

Доизграждане, и извършване на рехабилитация, включително поставяне на трайно покритие на единствения път за достъп до нашите имоти, с обща дължина около 600 метра, с начало – разклонение от пътя за с.Каменар до посочения недвижим имот 10135.3505.856, необходим за обслужване на имотите за голяма част от СО "Сълзица".;

Изграждане и въвеждане в експлоатация на разширение на водопреносната и водоснабдителната мрежа -за питейно-битово и канализационно обслужване на нашите имоти, като надлежно  се разшири мрежата и се предостави право на собствениците за достъп до  вода и ВиК услуги.  

Решаване на въпросите свързани с осветеността и  поставянето на  улични осветителни тела в посоченото селищно образувание, които да осигуряват достатъчна осветеност. ;

Решаване на въпросите свързани с оптимизиране на схемата за сметосъбиране и сметоизвозване, включително поставяне на съдове за отпадъци като се  гарантира такива да бъдат разположени възможно най-близо до имотите на собствениците в посоченото селищно образование. Желаем след рехабилитацията на пътния участък да се преразгледа и схемата за поставяне на съдове за отпадъци и такива да бъдат разположени възможно най-близо до имотите ни".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
И в местността " Кочмар "над "Възраждане "тока е страшно слаб,няма и 220 волта,с години е този проблем !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: