Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Глутница улични кучета тормозят живеещите на ул. "Роза" във Варна
Автор: Пламена Николова 10:24 / 11.05.2020Коментари (9)5627
Глутница улични кучета от дълго време тормозят живеещите на ул. "Роза" във Варна около бл. 44, алармираха читатели на Varna24.bg

"Налага се да търпим този денонощен тормоз от дълго време. Глутницата се увеличи по време на извънредното положение, очевидно доста стопани по лозята или вилните зони изоставиха дворните си кучета и те намериха прехрана около контейнерите в града. Вой и лай не ни оставят да спим през нощта. Разнасят боклука от контейнерите по улицата. В близост има детска ясла, училище, детска площадка. В момента децата са у дома, но когато положението се нормализира уличната глутница застрашава здравето и дори живота на децата, защото много от животните са агресивни, да не говорим, че разнасят и зарази. Не са обезпаразитени и кастрирани.

Жените и възрастните хора се страхуват да излязат да изхвърлят боклука си. Подавахме сигнали до Община Варна, до природозащитници, но проблемът си стои. Ще бъдем благодарни, ако чрез вашата медия получим съдействие и тези животни бъдат поне обезпаразитени и кастрирани, за да не са агресивни и да не разнасят зарази. Надяваме се "бандата" от четириноги да изчезне, за да си отдъхнем", коментираха за медията ни живеещите по ул. "Роза".

Varna24.bg се свърза с Общинския приют за безстопанствени кучета в с. Каменар. Любезен служител прие сигнала и обясни, че в момента тече процедура по избор и назначаване на ветиринарен лекар в приемника и веднага щом специалистът заработи ще бъдат взети мерки за прибиране и обработване на уличните животни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Любезния служител нищо няма да направи защото базата им е пълна и за да ги приберат трябва да захапят някой , а те няма да го направят , затова който е пуснал статията напразно се е занимавал , сори но няма да ви случат нещата
0
 
 
Здравейте да ви обесня за тези кучеета как стоят нещата, не се хвърлят на никой крият се в храстите и вечерта търсят храна .Аз лично храня 2 кучета на долния блок от 6 години не са захапали някой ,колкото имат хората право да живечт свободно толкова и животните.Това че на някой не му харесва да се лае защото иска спокойствие и тишина да си отиде на село.Лаят единствено колите които преминават , не са виновни че са наритани от безодговорни стопани които си ги взимат само за лятото и зимата ги пускат от вилите
0
 
 
Изоставят ги защото до скоро два месеца не можехме да си стигнем по вилите. За щастие на нашата куче нямаме.
Aнонимен
на 13.05.2020 г.
0
 
 
Не кучета а чайките разнасят боклук от контейнерите
Aнонимен
на 13.05.2020 г.
0
 
 
Какво лошо да има змии, те не са и животни като котките и кучетата? Даже и бълхи нямат.
Aнонимен
на 13.05.2020 г.
0
 
 
Продължавайте да ги храните, догодина ще са 20 глутници на Роза. Как точно кучетата намаляват популацията на плъхове не ми стана ясно, явно съм пропуснал 5-ти клас.
0
 
 
А други хора като им се радват, няма ли такава новина.
+1
 
 
Хранете ги и ще ви отвърнат с любов и въртене на опашка. Един блок колко храна и мазнина изхвърля, разбъркайте с хляб, някой кокал ако има и ето ви манджа. Ако няма котки и кучета, ще има мишки, плъхове, паткани, змии... тогава ще видите проблем. Какво са виновни животинките, че безсъвестни човекоподобни са ги изхвърлили.
Aнонимен
на 11.05.2020 г.
0
 
 
Котките са същата работа до ж.п гара,пълни са с бълхи и кърлежи,редовно имам сърбежи от котките,съседи мои също се оплакват от уличните котки !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: