Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ГЕРБ: Партията на Иван Костов е разпродавала Варна за жълти стотинки
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 14.07.2020Коментари (10)5369
©
Груби неистини за работата на Община Варна и на Общинския съвет, които въвеждат в заблуждение обществеността на Варна, бяха представени в декларация на "Демократична България - Варна", в която обаче бяха пропуснати важни факти. Държим отново да ги съобщим, тъй като бяха засегнати теми като презастрояване и продажба на общински имоти, но в позицията на така наречени носители на нов морал липсва важна информация, която трябва да бъде припомнена на варненци и особено на младите хора, за да бъдат наясно с генезиса на тези проблеми. Защото вълкът нрава си мени, но козината-не!

Това заяви председателят на ОбС Тодор Балабанов (ГЕРБ) на пресконференция, заедно с председателя на групата на ГЕРБ –Варна Бранимир Балачев и общинския съветник Мартин Байчев.

Категорично не приемаме обвиненията за разпродажба на общински имоти. Сделките са заложени в "Годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост“ на Община Варна, която е приета от съветниците от този Общински съвет и ще бъдат обявени на публични търгове с явно наддаване, което гарантира прозрачност на процедурите, категорични бяха от ГЕРБ.Тодор Балабанов припомни, че затова пък именно по времето на управление на Иван Костов Варна е била разпродавана за жълти стотинки. "Разполагаме със списък на общински имоти в центъра на града, продавани за по 600 и по 1000 лв., знакови ресторанти по 2000-3000 лева, а много предприятия бяха съсипани в приватизацията.

Припомнена бе и скандалната сделка за курорта Златни пясъци по времето на Иван Костов. "Няма да коментирам цената, но от зелен курорт след приватизацията той беше превърнат в квартал на Варна- презастроен, с бариери срещу свободния достъп до плажа“, каза Балабанов. Припомнено бе още, че директорът на Златни пясъци - Николай Недков, бе неуспешно издигнат за кмет на Варна от ДСБ, вероятно с идея, да бъдат споделени същите "добри“ практики по строителството и в града.

"Така и не уточниха носителите на "новия морал" коя е окончателната им позиция за колите в Морската градина, след като техни лидери защитават интересите на собствениците на имоти в парка, а партийната маса протестира срещу движението на автомобилите", коментираха още от ГЕРБ.

По време на пресконференцията бе изнесена информация и за сделка с имоти на Алея Първа, с участието на лидера на "Да, България-Варна“ – Нелко Начев и брат му Жулиен Начев.

През 1999 г. по време на правителството на Иван Костов е била открита процедура по приватизацията на "Лазурен бряг 91“ ЕООД“, дружество, притежаващо имоти на днешната Алея Първа. Един от участниците в процедурата по приватизация е "Лазурен бряг приват“ АД, фирма, създадена специално за сделката, с предмет на дейност "Участие в приватизационната сделка "Лазурен бряг 91“ ЕООД. Мажоритарният пакет от акциите на капитала на "Лазурен бряг приват “ АД се притежават от друго дружество, чийто собственици са Нелко Начев и Жулиан Начев, които влизат в съвета на директорите на "Лазурен бряг приват“ АД.

В началото на 2003 година, докато се провежда процедурата по приватизация, Нелко Начев и Жулиан Начев продават "Лазурен бряг приват “ АД на настоящия собственик на Алея Първа. В договора за продажба изрично е записано, че в случай, че "Лазурен бряг приват “ АД не спечели процедурата по приватизация на "Лазурен бряг 91 ЕООД, продавачите Нелко Начев и Жулиан Начев са длъжни да изкупят обратно акциите. Така през май 2003 г. "Лазурен бряг приват“ АД "учудващо“ печели процедурата“.

Остават без отговор въпросите – откъде братята са осигурили пари за сделката и как са имали гаранция, че ще я спечелят. "Тази информация бе представена на сесията, пред всички общински съветници. Но до момента няма реакция от страна на представителите на ДСБ и "Да, България", припомниха съветниците. От ГЕРБ определиха като цинизъм към десните избиратели нареждането в една редица на активисти на "Да, България- Варна" с Борислав Гуцанов, Костадин Костадинов от "Възраждане", който ежедневно зове за излизане на България от ЕС, и движение "Боец" на Цветан Василев.

По време на срещата с медиите Тодор Балабанов и Бранимир Балачев обобщиха и приетите от ОбС предложения на ПП ГЕРБ-Варна в подкрепа на бизнеса и гражданите: Отсрочване плащането на туристическия данък до 15 ноември; Намаляване на такса смет на хотелиерите; 40% по-ниски наеми за улично право и тротоарна площ за заведенията; Таксиметровите превозвачи ще бъдат освободени от такси за регистрационни режими до края на 2021; Родителите няма да плащат 20 лв.задължителна такса , когато децата им не посещават детски градини и ясли, а за бъдещите първокласници вместо 100 лв. ще плащат по 48 лева това лято за престой в детска градина.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.07.2020 г.
0
 
 
той балачев е най - възмутения.....
Aнонимен
на 15.07.2020 г.
0
 
 
Гешев 2 само плямпа.Пьлен вьздухар.Прави се на полицай,като Гешев 1. По темата Ибан Костов -унищожи Корабостроителния.ЗКМ ,Институт по корабостроене .ВАМО,Радио завода,Елпром,Балкантурист и т.н. в които работеха над 80000 човека.Трябва да ги сьдят гтези мекерета от СДС .
0
 
 
А то защото вие не я изкупихте без пари
0
 
 
Е нали Главният Прокурор каза че няма да има прошка,какво чака материал има достатъчно.
0
 
 
Изкарайте го пред козирката да го утрепаме с камани
Aнонимен
на 14.07.2020 г.
0
 
 
Те явно за кръгът ОЛИМП не са чували.
0
 
 
Ами то там още има остатъци от неговата партия. Кво чакате?
0
 
 
Добър ден...кратуни...открихте топлата вода.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: