Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Учредяват Обществен съвет в подкрепа на изграждането на Съдебна палата във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:41 / 17.10.2013Коментари (0)1523
© Varna24.bg
Днес ще бъде учреден Обществен съвет в подкрепа на изграждането на Съдебна палата във Варна, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд Варна.

Близо 80-годишна е историята на Министерството на правосъдието(МП) и на местната власт във Варна да намерят място и средства, за да построят Съдебна палата във Варна. Един стратегически по своята социална и обществена роля обект, който ще събере на едно място и ще създаде условия за работа на всички съдебни институции - съдилища, прокуратури и съдебна охрана.

Във Варна - вторият по натовареност съдебен район в страната има общо 9 съдилища и прокуратури, в които работят повече от 1000 съдии, прокурори, съдебни служители, в т.ч. и служителите на Апелативна дирекция "съдебна охрана" при ГД "Охрана+ на МП. През последните години магистратите и съдебната администрация работят при изключително тежки материални условия в 5 различни сгради, пригодени за работа на институциите и разположени в различни части на град Варна. Шести терен обитават служителите на Съдебна охрана. Нарушават се стандарти за работа на този род институции. Магистратите работят по 3-ма и 4-ма в кабинет. Администрацията обитава канцеларии, в които са по 6-7 и повече служители, в това число и в усвоени от коридори и мазета пространства. В 3 съдебни зали правораздава Варненският окръжен съд и само в 1 Апелативен съд Варна.

Бремето на тежките материални условия понасят не само работещите в съдебната система, но адвокатите, гражданите-потребители на съдебно-административни услуги и гостите на Варна. Всички те губят време, пари и усилия, за да решават проблемите си, в която и да е от институциите на съдебната власт в морската столица.

"Уважаеми колеги, медии и съграждани, каним ви на тази първа по рода си среща, за да учредим Обществен съвет, който да обедини усилията на всеки един от нас в подкрепа на изграждането на нова Съдебна палата във Варна. Имаме волята ясно, отговорно и категорично да представим пред обществеността и органите на властта реалната ситуация и непосилните условия за работа на съдебните сгради във Варна. В лицето на всички медии, представителите на съдебната система виждаме не само добри партньори, които отразяват и коментират нашата работа. Вярваме, че във ваше лице ние имаме най-добрия съюзник, който има ресурсите да представя и да отстоява заедно с нас една варненска кауза - изграждането на Съдебна палата във Варна. Имаме уникалния шанс с общи усилия да мотивираме органите на държавната и местната власт да подновят усилията и да сложат на дневен ред изграждането на Съдебна палата Варна. Очакваме ви на 17 октомври 2013 година, в 11,00 часа във Втора Наказателна зала (мазата) на Окръжен съд Варна.", заявяват от пресцентъра на съда.




Още по темата: общо новини по темата: 10
26.04.2022 »
30.10.2019 »
18.10.2019 »
25.10.2018 »
25.10.2018 »
19.06.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: