Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атрактивни селски къщи се стягат за наплив от гости на Гергьовден
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 20.04.2015Коментари (0)3792
©
Атрактивни селски къщи в община Долни чифлик се стягат за традиционния наплив от гости на Гергьовден. Печено агне на фурна, чевермета и дробсърма ще изкушат новите си и стари гости, които предпочитат неповторимия уют на домашното огнище и нашенската селска маса пред лукса на петзвездните хотелски комплекси и гръцките дестинации. Най-известните регистрирани в общината къщи за гости са в селата Солник, Юнец и Бърдарево.

Домът на баба Радка в с. Солник е своеобразен жив музей на националната самобитност, традиции и култура. Преди близо 20 г. баба Радка посрещнала група американски туристи, дошли да се запознаят с българското творчество и обичаи. Тогава се родила идеята тя да превърне дома си в туристическа атракция. Къщата пресъздава атмосферата на Възраждането с автентичното си обзавеждане, старата каменна чешма, кладенеца, асмата, лятната си кухня, пещите за хляб. Кухнята е невероятна с автинтичните си гозби, на гостите се предлага богата фолклорна програма, а гражданите могат да видят един уникален селски двор с домашни птици и животни. Гостуването в къщата на баба Радка може да бъде съчетано през летния сезон с разходка с лодка по река Камчия, посещение на пчелин и дегустация на мед край Пода, както и разходка до скалния комплекс Побити камъни и къщата на занаятите в с. Приселци.

Солник предлага още едно уютно място за дълга и приятна среща с приятели, за фирмени партита и за отдих на едно или няколко семейства. Къщата за гости "Горски кът" е перфектното място да избягате от стреса на големия град и да се заредите с много енергия! Естествената красота, зеленината и тишината са само малка част от неповторимата атмосфера на къщата, която предлага отлични условия за една незабравима почивка. Тук могат да нощуват десет човека. На тяхно разположение са четири самостоятелни стаи с двойни легла, камина, гардероб и санитарен възел. Всички стаи са с панорамни тераси, с гледка към езерото и гората! "Горски кът" разполага с механа, с капацитет от 150 места. Тя е оборудвана с камина, плазмен телевизор и напълно обзаведена кухня.

Своите гости чака и Вилиновата къща в планинското с. Бърдарево, което се е ширнало в непосредствена близост до най-високия връх на Източна Стара планина - Стара Голица. До селото тече река Двойница. Мястото притежава богата история и чиста и девствена природа. В района има изградени чешми с беседки за пикник, еко пътеки с великолепни гледки от върха на планината, както и прекрасни условия за риболов и фотолов. На всичко това могат да се насладят гостите на Вилиновата къща. Тя разполага с пет стаи със самостоятелни санитарни възли, оборудвана кухня, механа с камина, локално парно, кабелна телевизия и интернет, лятно барбекю с пещ, паркинг и обширен двор! Има възможност за ползване на механата, без наемане на къщата.

Само на 14 км от Бяла се намира и единствената къща за гости в с. Юнец. В нея се предлагат самостоятелни стаи с климатик, телевизор и самостоятелни бани с душ и вана. Къщата има напълно оборудваната кухня с микровълнова печка и фурна. Всички стаи са с гледка към градината, която има барбекю и тераса. Освен това къщата разполага с общ салон и детска площадка. На място и в околностите има възможност за конна езда, риболов и пешеходен туризъм. Осигурен е и безплатен паркинг.

Развитието на туризма, в т. ч. и на селския туризъм, е сред приоритетите на община Долни чифлик. Идеята е всяка стотинка от приходите от тази дейност да се връща обратно като инвестиция в инфраструктурата, рекламата и обслужването на туристите, обясни кметът на общината Борислав Натов.




Още по темата: общо новини по темата: 6
06.05.2015 »
06.05.2015 »
06.05.2015 »
06.05.2015 »
06.05.2015 »
27.04.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: