Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски ученици се натровиха на лагер в Рибарица
Автор: Екип Varna24.bg 08:50 / 18.06.2015Коментари (0)1170
© Varna24.bg
Третокласници от варненското училище "Гео Милев" се разболяха след вечеря на лагер в Рибарица, съобщава "Дарик“. Организираната група от 42 деца е тръгнала в неделя. Лагерниците е трябвало да останат там до петък. Късно снощи четири от децата едновременно започнали да се оплакват от болки в корема, повръщане и разстройство. Часове по-късно учениците със същите симптоми са се увеличили на 19. Част от децата, за които е преценено, че са тежки случаи са били заведени в болницата в Тетевен, след което са върнати в лагера в Рибарица.

Малчуганите са настанени в хотел "Арго". Според самите деца последното, което са консумирали, преди да започнат оплакванията им, е пилешки пържоли.

"Поддържаме връзка с групата на всеки час. Разговарях с д-р Михайлова, която е лекар в лагера с 30-годишен стаж. Възможно е децата да са се разболели от летен вирус, но аз настоях веднага да бъде извършена проверка от Агенцията по храните, сигнализирали сме и Регионалната здравна инспекция в Ловеч", коментира директорът на училище "Гео Милев" Йорданка Юнакова. По думите й 10-12 деца са с повръщане и разстройство, но и други малчугани са съобщили за болки в корема. "Затова не мога да кажа към този момент точната бройка на децата, които не се чувстват добре", посочи Юнакова. "Може и да е стомашен вирус, но трябва да изчакаме резултатите от здравните служби", допълни директорката на варненското училище.

Едно от децата все още е с висока температура. При останалите повръщането вече е спряло, уточни Юнакова. "Децата трябваше да са на лагер до петък, но съм дала разрешение, когато всички се почувстват по-добре, да ги настаняват в автобуса и да се приберат по-рано във Варна", каза още директорката.

Няколко родители са искали да тръгнат тази сутрин за Рибарица, за да приберат децата си, но след като са говорили с учителките е станало ясно, че някои от малчуганите все още не са в състояние да пътуват.

Според родители лекар от РЗИ - Ловеч е потвърдил, че става дума за хранително отравяне, а болните деца са 22. Масово повръщат, а три линейки чакат пред хотела, в който децата са настанени. Настанала е голяма суматоха и лекарите не успяват да обгрижват всички деца, разказаха притеснените родители. Най-големият проблем е, че тежките случаи трябва да бъдат настанени в болницата в Тетевен, но тъй като са малолетни трябва да са с придружител. Учителките, които са с децата на лагера, са три. С тях има и медицинско лице. Родителите се притесняват и че цялата информация по случая ще бъде покрита, за да не се накърни имиджът на хотела.

Междувременно директорът на "Гео Милев" Йорданка Юнакова посочи, че седем деца ще бъдат хоспитализирани тази вечер и една от учителките ще остане с тях в болницата. Част от родителите на болните деца вече са тръгнали за лечебното заведение в Тетевен. 

Директорката уточни, че резултатите от взетите проби от Агенцията по храните ще излязат днес и все още не може да се твърди, че става дума за хранително отравяне. На въпрос кой е избрал хотела, в който децата да бъдат настанени по време на лагера, Юнакова отговори така: "Хотелът е много хубав. Още в първият ден ми се обадиха, да кажат, че базата е много добра".




Още по темата: общо новини по темата: 1
18.06.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: