Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (7)
Бивш треньор на "Тича": Лудогорец няма да има проблем с Черно море
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 14.04.2016Коментари (0)1424
© Varna24.bg
Стефан Генов е сред най-подходящите събеседници преди двубой между Лудогорец и Черно море. Специалистът в момента е без отбор и има отлични наблюдения върху А група, тъй като гледа всеки двубой. Той бе начело на моряците от 30 октомври 2010 до 24 септември 2012 година. В този период Генов води тима в 55 срещи от А група, в които записа 27 победи, 12 равенства и 16 загуби. През сезон 2014/15, в който Лудогорец влезе в групите на Шампионската лига и спечели четвъртата си титла, пловдивчанинът бе част от щаба на Георги Дерменджиев.

Г-н Генов, в петък Лудогорец ще се изправи срещу Черно море в Разград. Моряците се намират в криза, но играят успешно на "Лудогорец Арена". Какво очаквате от двубоя?

- Лудогорец тръгна във възходяща линия. Мисля, че нещата там стават от ден на ден все по-добре и по-добре. Явно, че главната мисъл, която се върти в главите им, и целта е да участват отново в груповата фаза на Шампионската лига. Това, което мога да отчета, е, че работата на клуба е последователна и няма да е изненада, ако постигнат пак подобен успех. Не смятам, че Черно море ще бъде голямо препятствие за Лудогорец, макар че и за вар-ненци двубоят е изключително важен, защото резултатите им не са това, което всички очаквахме. По принцип има и такива спадове, психологическо отпускане, което трябва да свали напрежението, но състоянието им е изненадващо, тъй като направиха добър отбор. Привлякоха Борислав Стойчев и Пламен Николов, доста опитни хора. Именно подсилване 8 отбрана им бе нужно. Върна се и Георги Илиев, но нямам обяснение защо се намират 6 такъв тежък период.

Може ли да има леко подценяване с оглед лошото състояние на Черно море и факта, че на 23 април тимът се изправя срещу Левски? Ще мислят ли в Лудогорец повече за сините?

- Колкото и да казват, че не мислят, аз съм сто процента сигурен, че в главите им минават такива неща, което може да ги разконце-нтрира. Това може да е в плюс за Черно море, стига, разбира се, да го използват.

Остават впечатления, че Лудогорец не е толкова убедителен, но печели мачовете си. Казвате, че има възход, а други твърдят, че е спад...

- Видно е, че отборът добре преценява какви усилия трябва да влага, за да печели. Както казах, целта е участие в групите на Шампионската лига и затова до някаква степен са пестеливи. Но лично аз виждам много хубави неща в играта. Има добри комбинации, скорост, идеи, създават се доста положения, 8 дефанзивен план са стабилни. Мисля, че този Лудогорец напомня много на онзи, който влезе в груповата фаза през 2014/15. Откакто Георги Дерменджиев се върна, всичко си дойде на мястото, вижда се неговият почерк. Наистина някои хора ги упрекват, но не може във всяка среща да биеш с по 3-4 или 5 на нула. Отборът дава толкова, колкото е нужно. Виждате, че и Реал Мадрид се случва да побеждава с по 1:0. Така че то8а е напълно нормално. Колкото и да се говори за футболистите, те знаят класата си и затова правят по 10-15 силни минути, в които решават нещата, и оттам насетне само контролират срещата. Тях не ги притеснява дали е с един гол разлика. Но за това трябва да се внимава.

Кой от футболистите, дошли през лятото, ви прави впечатление с представянето си и има ли такива, които ви разочароват?

- Много добро впечатление ми прави Венцислав Керчев. В последните месеци и Владислав Стоянов възвърна формата си, което се дължи на Любо Шейтанов, защото той много добре го познава и знае къде е нужно да го натисне, за да покаже класата си. Новите попълнения вече се адаптираха към тима. От по-старите Вандерсон е един от хората, които ми харесват как се представят. Още миналата година подсказа, но явно, че му бе нужен по-дълъг период за адаптация, но неговото време вече дойде. Той може да вкарва, да подава, да елиминира човек, много добър футболист. Натанаел също се представя на високо ниво. Но най-вече бих отличил Керчев. Лошото на правилника за младия футболист е, че по този начин се спира развитието на Георги Терзиев. В крайна сметка и той има голям потенциал. Нещата са в негов ущърб. В отбори като Лудогорец и Левски е проблем, защото се взимат скъпи футболисти, а трябва да ги държиш на пейката. Голямото разочарование е Препелица. Аз лично го гледах в Стяуа, когато се паднахме с тях. Той може да играе на много позиции, но тук с нищо не показва класата, която има. От Препелица се очакваше повече. Аз бях с отлични впечатления от него, много я знае играта, но явно, че тук не му се получава. Саша се представя стабилно, доста дисциплиниран е.

Още по темата: общо новини по темата: 7
27.04.2016
17.04.2016
15.04.2016
15.04.2016
14.04.2016
14.04.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: