Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цацаров поиска тежки наказания за трима прокурори
Автор: Екип Varna24.bg 14:05 / 29.03.2017Коментари (0)2155
©
Главният прокурор иска строги наказания за трима прокурори. Тази сряда Сотир Цацаров внесе предложения в Прокурорската колегия на ВСС да бъдат образувани дисциплинарни производства срещу тримата.

Става дума за ръководителя на Районната прокуратура във Варна Цветанка Гетова, за заместничката й Милена Даскалова и за заместник-районния прокурор в Кърджали Чавдар Чавдаров. Цацаров настоява тримата магистрати да бъдат отстранени от длъжност.

На 11 декември 2016 г. около 17.00 часа жена сигнализирала в Първо РУ на МВР във Варна, че мъжът, с когото преди години е живяла на семейни начала и е баща на двете им деца, е отправил закана с убийство.

Мъжът е осъждан за убийство на първата си съпруга. Разследващият полицай е уведомил Районната прокуратура - Варна. Прокурор Цветанка Гетова в качеството си на административен ръководител изпратила в Първо РУ на МВР дежурния прокурор с указания да участва в разпита на пострадалата.

Малко по- късно в сградата на районното управление пристигнали Гетова и заместничката й Милена Даскалова провели среща с Началника на Първо РУ, от когото се поинтересували за хода на разследването по делото за закана с убийство

Веднага след това влезли в кабинета, в който разследващият полицай и дежурният прокурор провеждали разпита на пострадалата и го прекъснали, като прочели записаното до момента в протокола за разпит. След като се запознали с текста в протокола, воден до този момент Даскалова заявила, че не е установено изпълнителното деяние.

Дежурният прокурор обяснил, че разпитът все още не е приключил и предстои да бъдат установени тези обстоятелства. Това провокирало намесата на Гетова и Даскалова, които започнали да задават въпроси на свидетелката. Даскалова си позволила да каже, че ако този мъж я удари, може да я остави " залепена като гербова марка".

Гетова и Даскалова разпоредили на разследващия полицай и дежурния прокурор да напуснат кабинета, а когато останали насаме със свидетелката, Даскалова й заявила, че с подадената жалба може да вкара в затвора мъжа, от когото се оплаква, а " той имал достатъчно хора и познати", както и че не това е начинът да се защити, защото заплашилият я може да продължи да я тормози.

Позволила си и препоръка към свидетелката да размисли много добре и по-спокойно дали да подава сигнал срещу него. Тогава свидетелката попитала дали може да оттегли жалбата си. Даскалова отговорила утвърдително, след което тя и Гетова позволили на разследващия полицай и дежурния прокурор да продължат с разпита на пострадалата.

На следващия ден свидетелката оттеглила жалбата си. Дадените предния ден показания обяснила със силна емоция и необмислена постъпка и заявила, че не изпитва опасения за себе си.

Предложението на главния прокурор за Чавдар Чавдаров е заради това, че случка от 13 март тази година. Тогава на тел.112 са постъпили сигнали за това, че двама бракониери товарят чували с мрежи и риба в зелен джип до моста за с.Лисиците.

Сигналът е предаден на РУ на МВР - Кърджали и на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури гр.Кърджали. Всяка от уведомените служби изпратила свой екип от служители за проверка на сигналите.

Служителите на ИАРА първи забелязали автомобила, за който били подадени данните. В близост до Оловно- цинковия комбинат - Кърджали автомобилът е пресрещнат и спрян от полицейски патрул. При извършената проверка е установено , че автомобилът е собственост и се управлява от заместник-районния прокурор Чавдар Чавдаров, а в багажника на автомобила били открити найлонови чували, пълни с рибарска мрежа и риба. При измерването било установено, че рибата била с общо тегло 40,800кг. - 38 кг. моруна, 2 кг. речен кефал и 800 гр. бяла риба.

Източник: Нова тв




Още по темата: общо новини по темата: 6
09.02.2018 »
19.10.2017 »
12.10.2017 »
28.09.2017 »
21.09.2017 »
13.04.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: