Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненецът с хосписа с тъжно-иронично писмо до Общината: Аз съм един тъжен човек, живеещ на една тъжна улица
Автор: Пламена Николова 09:42 / 16.01.2018Коментари (8)23259
Варненецът Марин Урумов, за който Varna24.bg вчера съобщи, че иска да дари имота си в с. Константиново за построяването на хоспис е изпратил неотдавна трогателно писмо до Община Варна с искане да бъде асфалтирана улицата, на която живее в селото.
За медията ни той обясни: "От години водя борба с институциите (по-конкретно с Община Варна) улиците в селото да се асфалтират. Имам пред вид, че поне 30-40 % не бяха асфалтирани, а след наводнението, и част от асфалтираните също вече не са. Имам едно тъжно-иронично писмо, в което визирам нехайството в Голяма община, към проблемите на селото и съм подхванал подписка за преименуване конкретно на нашата улицата от улица "Хан Аспарух" в улица "ГЕРБ", сподели Урумов, който предостави и писмото.
Публикуваме го без редакторска намеса: "Аз съм един тъжен човек, живеещ на една тъжна улица, в едно тъжно село - Константиново, в нашата тъжна страна. Страната ни е населявана от тъжния ни народ, на който принадлежа и аз. Улицата е тъжна защото е зима, селото е тъжно защото улиците му са разбити, а народът е тъжен, защото е беден и лъган... Или поне аз съм тъжен за това.

Аз съм малък човек и очакванията ми не са големи... Искам само някой да асфалтира улицата ми... Ако можех, бих го направил и сам... Въпреки данъците, които плащам... Бих го направил! Но не мога... Онова, което успяхме да направим всички тъжни хора живеещи на тази улица, беше само да съберем малко пари, купим и положим чакъл и го валираме...
Не е много, погледнато от страни, но го направихме. С наши пари... Различни от парите за данъци... Това дето не беше много, се оказа и съвсем недостатъчно, защото още след първият по-силен дъжд, улицата ни отново заприлича на такава от времената на основаването на държавата ни... Тя така се и казва - улица "Хан Аспарух"...После дойде и Големият порой и наводнението в селото ни през 2016г., за което сигурно сте чували. Тогава и много други улици бяха изровени от стихията и останали без асфалт. Тогава видях на живо и кмета на Варна - Иван Портних. Хубаво момче, българче, макар и с малко руско потекло, и може би и заради него не беше така тъжен, като нас, другите българи... Но пък него може и никой да не го е лъгал... Не знам! Та... Все тогава, той едно хубаво тъй говори пред нас и медиите, на фона на камионите и багерите, с които беше дошъл, че надеждицата пропълзя в душите ни и поне за малко ни стопи тъгата. "Ще оправим улиците - вика - Правителството и общината ще отпуснат пари. Ето, водя техника да изчисти деретата и съборените мостове..." Абе две думи няма, хубаво говори момчето, и едно тъй убедено и сигурно... Аха-аха да му повярва човек... Ама ние, не сме вчерашни! 
Нас много са ни лъгали и за туй - уважение всекиму, доверие никому!

После кмета си отиде по живо, по здраво, а след някой и друг ден след него си тръгнаха камионите и багерите. Останаха само разбитите улици и старата ни тъга, увеличена от новите лъжи... Вече втора година...Ама думата ми беше за друго. Още преди това, с комшиите направихме молба и подписка да асфалтират улицата ни, заведохме я в кметството, от където по каналния ред да се изпрати на кмета в Голямата община на Варна. Зер, читаво момче изглежда, може пък да помисли за селото, не само за себе си, като другите, и белким отпусне някой лев за двеста-триста метра асфалт, дето са нужни на улицата ни. 
Направихме подписката, входирахме я в кметството ни и... Толкоз! Пак две години време от тогаз... Питах наскоро в кметството какво става с молбата. В общината във Варна била... 
Тогава и там отидох, в ролята си на потърпевш селянин, гражданин на общината и данъкоплатец, пък и платец на част от заплатата кметска, ама... Не можах да се срещна с него! Виж с една секретарка говорих.... Хубава една такава, разбрана жена... Изпрати ме набързо, и дори ми се усмихна... 
После чак, не по каналния ред, разбрах целия път на тъжната ни молба: От нашето кметство е входирана в общината и като ръкопис от Мъртво море, била минала първо през Марияна Парушева, после през кмета, той я разпределил на Христо Иванов, който я препратил на Петър Гарбузов, който пък я дал на Тихомир Тимов, който в крайна сметка я оставил при Иво Кутев, и ако не е изгубена като някое от непубликуваните евангелия от Мъртвото море, може би още е там.
Щом не мога да се срещна с кмета, ще му пиша във фейсбук, викам си... Нали Доналд Тръмп видя от него, че и той проведе предизборната си борба в социалните мрежи. Във фейсбук, викам си, белким ми отговори. И му пиша... Така и така, кмете, мина толкоз време от наводнението в селото ни, на 15 километра сме само от Варна, повечето работим в града, и щем, не щем, ама и заплата ви плащаме, та... Идвам си накрая на думата - к`во става с ремонта на улиците ни, питам. 
Аз тъй, за едни тъжни хора се интересувам, не само за себе си, значи... И нищо! Медийна само тишина, сякаш космическа някаква... А пък какви думи са били още преди изборите като е идвал в селото ни, и после след наводнението - туй ще направим, другото, третото... Взе да ме хваща яд, като си спомних, и пак пиша, ама този път копирам и споделям поста си с всички. Чак тогава получих отговор - на 6-ти януарий лани. В 2017-то лето господне: "Чакаме решение на комисията (Аха! Комисия някаква даже имало...), ако от там не отпуснат пари, общината ще даде" "Обещано!!!" Връщам му отговор аз, в стил а ла "Приятно ми е, Мавриков" и... Обещано, ама не е завещано! Ни комисия, ни пари, ни асфалт, вече цяла година. А като мина годината, наскоро пак му писах. Напомних му пак, че е наш, народен храненик, че обещание е дал, но колкото от покойния ми прадядо получих писмо, толкова отговор и от живия кмет на Варна.
Най-тъжно ми стана, щом разбрах, че тази улица, нашата си, "Хан Аспарух", по документация, значи, била дори асфалтирана... А пък тя горката, в живота си не е и вдъхвала аромат на асфалт. Така ми дожаля за улицата ни, че в сърцето ми я видях като квинтесенция, значи, на автомагистралите ни - уж се изграждат, а се оказва, че асфалтът или го няма, или парите са усвоени, но работата не е свършена. Така се и роди идеята да преименуваме улицата ни в "Улица ГЕРБ", защото се води асфалтирана, а асфалтът и е откраднат още преди да е сложен... Дейвид Копърфийлд и мистер Сенко, ряпа да ядат!
Та сега събираме подписка, за преименуването и...
Дълго умувахме улицата на името на "Бойко Борисов" ли, като най-големият радетел за изграждането на магистрали да искаме да бъде преименувана или на улица "ГЕРБ".
Сега... Заради фермата за щрауси в края на улицата и това, че кметът, образно казано, зарови глава в пясъка, за да не чува проблемите ни, имаше идея да искаме и "Иван Портних" да я именуваме, но после се отказахме. Може да сме лъгани, бедни и тъжни, но поне сме широко скроени, бързо се примиряваме и прощаваме... Като всички българи.
Та сега събираме подписката... Подкрепете ни!

Поздрави!
Бай Марин Урумов от село Константиново."



Още по темата: общо новини по темата: 13
17.11.2019 »
13.08.2019 »
14.01.2019 »
27.12.2018 »
03.08.2018 »
03.08.2018 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.01.2018 г.
0
 
 
Подкрепям подписката! Къде трябва да дойда за да се подпиша
0
 
 
От умрял писмо да дочакаш- такава е работата.
Aнонимен
на 16.01.2018 г.
0
 
 
В Константиново поне има улица,а в един квартал,ж.к. Изгрев,гр.Варна,широк център,категоризиран по отношение на данъци трета категория ,няма улици.Г-н кмете,един стрител на прогреса,както се със сигурност се смятате и Ви възхваляват ,трябва първо да оправи улиците ,а след това сградите,които във Варна никнат като гъби.За нас ,жителите на ж.к.Изгрев трябваше да заложите средства за хеликоптери и да ни ги предоставите ,за да можем да си стигнем до жилищата,безпрепяствено,наранени от комшиите,през които парцели преминаваме.Прогрес във България няма да има ,защото "първо се купува "копчето и след това се шие палтото" за да има далавера.Съжелявам, че в България има толкова прогресивни хора,но....ще си живеем в ямата.
Aнонимен
на 16.01.2018 г.
+1
 
 
Ходи до тоалетна на улицата горкия човек,яде там.Така е.
+1
 
 
Господине, не се отчайвайте, аз ходя по мъките от 3 години за ремонт на един подлез, който всеки момент може да пропадне. Намира се на главен път, международен така да се каже , за Златните пясъци. На арматура е вече, тече на три места няма осветление. Три пъти ходих лично да се видя с отговорните лица, пуснах жалба с входящ номер. Моля се да дойдат поне да видят за какво иде реч, ама къде ти. Как ще слязат от луксозните коли и ще се пъхнат в дупката, наречена подлез. Като пропадне, ще хукнат ама дано няма пострадали тогава. Такава е нашата държава, затова бягат младите.
Aнонимен
на 16.01.2018 г.
+1
 
 
Браво на човека ,че се е сетил да направи нещо за това село.Но аз не съм съгласна ние сами да си ремонтираме улиците.За какво плащаме данъци за да си ремонтираме сами ли ?Срамота е ако дойде още един порой и селото ще остане без улици.Или се дигаме всички от селото и отиваме първо при кметицата и после в общината иначе няма да стане една птичка пролет не прави
Aнонимен
на 16.01.2018 г.
+1
 
 
Де да можеше подкрепата ни по някакъв начин да допринесе за проблема Ви, и макар да съм скептично настроена към шансовете ви срещу бюрокрацията с две ръце подкрепям каузата ви. Днес вашата улица, а утре дай боже и нашата.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: