Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският апелативен съд отново отказа на разследван от групата на "килърите" по-лека мярка за неотклонение
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 17.05.2011Коментари (0)1174
Петър Атмаджов, разследван вече 9-ти месец с други лица за това, че като подбудител и помагач е бил съпричастен към две убийства - на търновския адвокат Петър Лупов, на шуменския бизнесмен Румен Рачев, за участието си в организирана престъпна група и за други престъпни деяния ще продължи да стои в ареста на Шуменското следствие. Днес състав на Варненския апелативен съд остави без уважение жалбата на защитата на 55 годишния Атмаджов срещу определение на Шуменския окръжен съд, с което за пореден път е бил потвърден ареста на участник от групата лица, задържани при акция "Килърите 2". Атмаджов и соченият за лидер на престъпното сдружение софиянец Петър Стоянов (сумиста) са обвинени и за помагачество и подбудителство при убийството на Борислав Георгиев в София, подготвяно от март до началото на април 2008 година с Васил Костов, с Янко Попов, с Георги Георгиев и Райчо Стойнев. Освен това, по отношение на Атмаджов и на търновския бизнесмен Георги Вълев, също обвиняем по това дознание има данни за престъпление, извършено и на територията на град Плевен.

Според защитата на Атмаджов, от близо 80-те тома материали, които миналата седмица вече са били предявени на обвиняемия няма сериозни доказателства, които да обвързват участието му в престъпната група. Друг аргумент на защитата е влошеното здраве на Атмаджов, установено от 6 вещи лица по 3 СМЕ.

Както и през м. Януари тази година, когато Атмаджов отново поиска по-лека мярка за неотклонение, така и днес апелативната инстанция констатира, че по никакъв начин не е разколебано обоснованото предположение за участието на обвиняемия престъпленията, за които се разследва. Високата обществена опасност на престъпните деяния, осъществявани от организирана престъпна група, действала на територията на столицата, в Пловдив, Велико Търново и Шумен остават сред основните аргументи, подкрепяни от първата и от втората съдебни инстанции. Обвиненията за помагачество и подбудителство за две убийства са тежки и за тях законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор, или доживотен, без право на замяна. Остава актуален и извода, че ако е на свобода Атмаджов може да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпление.

За пореден път въззивната инстанция коментира и твърденията за влошеното здраве на Петър Атмаджов. Според лекарите той има тежки хронични заболявания на костите и страда от множество язви на дванайсетопръстника. Според заключенията на медиците обаче едновременното лечение на двете хронични заболявания може да бъде осъществявано в ареста. Нещо повече. След края на досъдебното производство, което е във финалната си фаза, обвиняемите лица ще бъдат преместени в затвор, където ще дочакат началото на съдебния процес и където им е гарантирана медицинска грижа.

Варненският апелативен съд потвърди законосъобразността на продължаващия вече 9-ти месец арест на Петър Атмаджов. Определението на въззивната инстанция е окончателно.



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: