Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Зоните за платено паркиране нажежиха страстите сред варненци
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 21.03.2012Коментари (0)2544
© Varna24.bg
Снимка Архив
Новите зони за платено паркиране в центъра, които стартираха тази седмица, нажежиха страстите сред варненци. Свикнали да паркират, без да се налага да бъркат в джоба си, гражданите недоволстват от новата придобивка. Мнозина от тях все още не са информирани за старта на паркинг зоните и се сърдят, когато разберат, че ще бъдат таксувани, призна Стоян Аргиров, шеф на общинското предприятие "Управление на национални програми и проекти", на което бе поверено управлението на близо 200 паркоместа. Налага се да заскобваме колите на нарушителите, макар че се опитваме да проявяваме толерантност към хората, тъй като явно част от тях изобщо не знаят за старта на зоните за паркиране. Сигурно ще отнеме поне месец, докато гражданите свикнат с новата организация. Дотогава правим всичко по силите си, за да информираме за условията за експлоатация. Слагаме уведомителни бележки по всички автомобили, паркирани в зоните. Инструктирал съм служителите да разясняват подробно какъв е редът за ползване, изтъкна Стоян Аргиров.

Вече имало десетки обитатели на сградите около зоните за паркиране, които са си платили необходимата абонаментна месечна такса. Шефът на общинското предприятие обаче отказа да посочи конкретната бройка както на абонираните, така и на заскобените коли.

Места за платено паркиране отдавна са обособени на ул. "Русе" (в отсечката между ул. "Кръстьо Мирски" до ул. "Кавала", вкл. и на площадчето, образувано между двете улици), на бул. "Чаталджа" (между ул. "Ген. Колев" и ул. "Цар Асен"), на ул. "Цар Асен" (между ул. "Печ" и ул. "Драва Чех") и на ул. "Преслав" (пред Областната администрация - Варна). Официалният старт на въпросните близо 200 места обаче се протака около 2 години, така че вече на никого не му се вярваше, че паркинг зоните ще влязат в експлоатация. От понеделник обаче те работят с пълна пара - от 9 до 19 ч. през всичките дни от седмицата с изключение на събота и неделя. През останалото време ползването на паркоместата е безплатно. Безплатно зоната може да се ползва по принцип от автомобилите със специален режим, както и от колите на инвалиди.

30 минути престой излиза 50 ст. За час шофьорите плащат по левче, за 2 часа - 2,50 лв., а за 3 часа - 3 лв. 10 лв. месечно за един автомобил е таксата за живеещите в района на зоните за паркиране. В случай на нарушение служители на предприятието и на Общинска полиция имат право да закопчават колите със "скоби". Таксата за освобождаване от "скобите" е 20 лв. Освен нея обаче нарушителите трябва да плащат и дължимото за престоя на паркинга.

Източник: в. Черно море




Още по темата: общо новини по темата: 227
30.11.2023 »
28.11.2023 »
14.03.2023 »
22.07.2022 »
01.07.2022 »
28.06.2022 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: