Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бараките в Морската – без схема и без нови разрешения
Автор: Екип Varna24.bg 12:39 / 19.05.2012Коментари (0)2082
© Varna24.bg
Законни ли са съществуващите в момента временните търговски обекти в Морската градина, има ли одобрена актуална схема за тяхното разполагане и къде е тя? Тези въпроси остават без отговор на фона на новоприетите тази седмица промени в наредбата за бараките във Варна. Според измененията търговците ще получават разрешение за търговия във временни обекти вече не за една, а за три години. Кметът Кирил Йорданов, който инициира поправката, заяви неведнъж, че това ще помогне на самите търговци да инвестират в бараките си, да ги оборудват по-добре и да имат по-голяма сигурност.

Веднага след като новият срок на договорите беше приет от съвета, се появи друга новина. Съветничката Валентина Софрониева от ГЕРБ обяви, че тя, както и останалите й колеги от местния парламент - Аврам Тодоров от БСП и Илия Кафалийски от коалиция "Варна утре", напускат комисията, която трябва да даде разрешения за временните обекти в Морската градина и курортите. Причината е, че липсва схемата за разполагане на павилионите, щандовете и масите в парка. Тя трябва да бъде одобрена от Министерството на културата заради статута на Морската на паметник на парковото изкуство.

Липсата на схема беше потвърдена и от съветника от БСП Аврам Тодоров. "Напуснахме комисията, защото хората започнаха натиск. По принцип за град като Варна нормалното начало на сезона за временните търговски обекти е 1 май. Ние обаче не можем да издаваме разрешения, защото схемата я няма. Има някакви съмнения, че тя е в общината, но още не сме я видели", коментира социалистът.

Областната администрация се дистанцира от проблема

Една от хипотезите къде се губи (ако изобщо я има) схемата за временните обекти в Морската градина е свързана със скорошното официално прехвърляне на парка за управление от общината от страна на областния управител Данчо Симеонов след решение на правителството. "Вероятно между областния управител и общината има все още неизяснени моменти по въпроса", предположи общинският съветник Аврам Тодоров. В тази ситуация е простимо да се получи грешка и одобрената схема да се окаже при областния управител, вместо при кмета или главния архитект на града.

От кабинета на Данчо Симеонов обаче заявиха, че не им е известно схемата да е идвала при тях. Оттам също така коментираха, че щом управлението на Морската градина вече е дадено на общината, областният управител няма отношение към временните обекти в парка. От общинската дирекция, която контролира търговията, също заявиха, че не са виждали схемата. Заедно с това обаче местните контролни органи подчертаха, че по принцип тя не би трябвало да се получи при тях, а в архитектурната дирекция. Опитите ни да се свържем с главния архитект на Варна арх. Петър Йорданов, за да научим има ли при него план как трябва да са разположени бараките в Морската, останаха неуспешни.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: