Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Синята зона пукна главата на варненец
Автор: Екип Varna24.bg 16:24 / 24.05.2012Коментари (0)2688
Макар и пресечена в зародиш, синята зона във Варна продължава да създава сериозни главоболия на жителите на града. Табела с правилата за кратковременно паркиране буквално разби главата на варненеца Атанас Атанасов. Във вторник около 15,30 ч. той стоял на ъгъла на ул. "Русе" и "Пирот" и разговарял със свой приятел. Познатият на Атанас се облегнал на стълба, на който била окачена табелата. В един момент грамадното платно с размери поне метър на половин се откачило от стълба и полетяло право към Наско и се стоварило върху главата му. Спасила го единствено бързата реакция на приятеля му, който успял да хване тежката табела и да предотврати тя да падне с цялата си сила върху нищо неподозиращия мъж. "В противен случай можеше не само главата му да е пробита, а половината му лице да е разрязано", каза приятелят на Наско, сочейки уж заоблените, но режещи като бръснач ръбове на указателното платно. Самият Атанас също се предпазил с ръка и по този начин омекотил удара. Освен дълбоката рана на главата му табелата е охлузила сериозно и рамото му.

"Срамота е! Тук можеше да е някоя майка с количка или дете, което не може да се защити", възмущаваше се часове след инцидента вече закърпеният Атанас Атанасов. Той отбеляза, че в близкото ДКЦ 1 "Св. Клементина" са направили доста шевове, за да затворят сериозната рана на главата му. "Трябва да си призная, че се изплаших, защото тече много кръв", с неохота призна мъжът. Думите потвърди и приятелят му, който в продължение на няколко минути се опитвал да спре обилното кръвотечение.

И в късния следобед на мястото на инцидента ясно личаха следите от кръв. Тях, както и табелата убиец Наско се беше върнал да покаже на съпругата си и невръстното си дете.

Атанас Атанасов и приятелят му се възмущаваха как може това сериозно и тежко съоръжение да се крепи само на два паянтови болта, без да са сложени никакви планки. Именно измъкването на единия от болтовете станало причина табелата да се сгромоляса върху Наско. В бързината си да спечелят пари от синята зона, са ги поставяли безогледно немарливо тези табели, възмущаваха се и хората наоколо.

Атанас Атанасов в момента обмисля дали да съди общината или общинското предприятие "Паркинги и гаражи". От една страна казва, че дори и да осъди виновниците, пари от подобно обезщетение не му трябват. От друга обаче е решен, че възмездие трябва да има, за да се покаже на администрацията, че е необходимо да са по-отговорни спрямо варненци, не само да мислят как да печелят на гърба им.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 227
30.11.2023 »
28.11.2023 »
14.03.2023 »
22.07.2022 »
01.07.2022 »
28.06.2022 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: