Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Рисково се разминават хора и автомобили в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 11:35 / 06.06.2012Коментари (6)2966
© Народно дело
От няколко месеца бариерата на доскорошния пропускателен пункт е изтръгната, а в бараката на пазачите няма никого, алармират варненци. Досега в Морската градина от това място можеха да влизат само "връзкари". От известно време обаче достъпът е свободен за всички. Няма и коли на общинската полиция, които да следят за нарушители, оплакват се хората. Така пешеходци, велосипедисти и майки с колички, излезли на разходка в Морската градина, са принудени да се съобразяват с автомобилния трафик по алеята под торпедоносеца "Дръзки". Според очевидци проблемът се задълбочава в късните следобедни часове и вечер, когато има най-голям наплив към плажните капанчета. Някои шофьори дори превръщали отсечките между бабуните в скоростни писти.

"Оня ден скастрих едно пишлеме, което надуваше клаксона зад група. Младежът обаче нещо ми се изрепчи и ми се оригна през прозореца на колата", разказа пенсионерът бай Митко. "Не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава", отсича разпалено и дядо, който пълни дамаджанка с минерална вода от чешмичката с дракончетата.

Междувременно по алеята рисково се разминават хора и автомобили, въпреки че на тротоара до лисващата бариера се "мъдри" пътен знак, който забранява влизането на пътни превозни средства и в двете посоки на движение. Под знака е монтирана и табела, която предупреждава, че зоната е "контролирана от техническо средство тип "паяк". Явно закон има, но очевидно на крайбрежната алея това понятие се тълкува като "врата в полето", която хитреците заобикалят. И защо не, след като няма кой да ги глобява.

На въпросите отменен ли е режимът за влизане на коли в Морската градина, защо не работи бариерата и защо алеята е станала аутобан така и не получиха отговор. Шефът на общинската дирекция за опазване на обществения ред Стойчо Бакалов не беше открит за коментар. Не вдигаше мобилния си телефон, а на посочения в указателя на общината номер се чуваше гласово съобщение, че абонатът е изключен или е извън обхват.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.06.2012 г.
0
 
 
Аз не мога да разбера къде я виждате там бутката на охраната, като тя още не е сложена.И каква общинска полиция търсите като тя беше разпусната началото на годината, вече няма общинска полиция.А това че минават коли по алеята беше разрешено, за да могат да минават камионите който укрепват ската.И просто още не е влязла в сила новата наредба от общината за пропусквателния режим.
0
 
 
Много обективна статия, благодаря на автора. Водачите на МПС по алеята не само пренебрегват забранителния в двете посоки знак, но очакват пешеходците, които са дръзнали да се разхождат в историческото ядро на Морската градина да осигуряват предимство на возилата, като че се намират на първокласен път. Доколкото разбирам, за да се намесят органите на реда, би трябвало да им е предадена транспортна схема със съответна хоризонтална и вертикална маркировка. Изготвянето й е задължение на Общината. Оставам с впечатлението, че такава актуална няма, или ако съществува се пази в тайна. Нека варненските (а защо не и националните?) медии продължават да отразяват ситуацията, за да "напомнят" на нашите общински съветници какво трябва да направят преди да е станало късно. Лятото наближава разгара си, много варненци и гости на града живеят със спомена от десетилетия, че алея "Капитан Г. Георгиев" е част от парк, а не натоварена пътна артерия. Със същото впечатление са и чуждестранните посетители на прка, които виждат забранителния знак.
Aнонимен
на 06.06.2012 г.
0
 
 
така е, закони има но няма кой да ги прилага. затова има такава свободия докато не стане някой инцедент.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: