Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поставят мантинела по АМ "Хемус" от Шумен до Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:33 / 27.06.2012Коментари (10)3164
© Varna24.bg
На 1 юли ще бъде пусната в експлоатация отсечката от Стара Загора до Нова Загора по автомагистрала "Тракия", а месец по-късно ще бъде пуснато трасето както до Ямбол, така и първият участък от последния лот. Така за пролетта на следващата година ще остане само изграждането на последната недовършена част от пътен възел Петолъчката до Карнобат. Това съобщи в сутрешния блок на държавната телевизия Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

В петък пък ще бъде пуснат и пътният възел при бургаския квартал "Меден рудник", с което според Павлова, ще се гарантира на пътуващите за Южното Черноморие, че няма да попадат в задръстване на излизане от Бургас.

На въпрос кога ще бъде ремонтиран силно повредения участък от магистралата между Ихтиман и Пазарджик, министърът обясни, че сериозният ремонт ще започне следващата година. За целта в бюджета били заявени 60 млн. лв., които трябвали, за да възвърне участъкът нормалното си състояние. В момента можело да се правят само кръпки.

Другото трасе в тежко състояние - от Шумен до Варна по магистрала "Хемус" също подлежало на изкърпване, което ще затрудни трафика към морето, предупреди Павлова. Там ще бъде поставена мантинела между двете посоки на движение, която в момента отсъства, защото траесто е било предвидено за резервна писта за самолети, но състоянието му не позволява да бъде използвано с това предназначение.

По думите й през април и май е приключило изкърпването на всички основни трасета по останалите пътища. От 20 хил. км пътна мрежа 80 на сто са пътища втори и трети клас и те са в средно и лошо състояние. В момента 800 км от тях се рехабилитират по Оперативна програма "Регионално развитие", а 900 км - със заем от Европейската инвестиционна банка.

На 1 юли археологическите разкопки по трасето на строящата се част от магистрала "Струма" до Кюстендил трябва да приключат. Привършват се и работите между Перник и Кюстендил, които се бавят над предвидения срок 30 юни заради валежите. Отсрочката, която е дадена сега, е около 10-15 дни, посочи Павлова.

Неотдавна премиерът Бойко Борисов обяви, че след като магистралите "Тракия" и "Струма" бъдат изградени "едва ли ще се намери българин, който да гласува за друга партия освен за ГЕРБ".

Източник: в. "Дневник"




Още по темата: общо новини по темата: 253
17.02.2024 »
23.01.2024 »
02.12.2023 »
24.11.2023 »
24.11.2023 »
08.11.2023 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.06.2012 г.
+1
 
 
Акцентът на Бойковото правителство е инфраструктурата. Абсолютно необходима стъпка. Жалко, че управляващите са преобладаващо кадри на силовите структури и им куца доста от нужния капацитет, но и тази стихия ще япреживеем. Лиляна Павлова доста се изцепва в хвалбите си и твърди небивалици. Тя има ли представа как се стига например от Русе, Разград, Шумен до Бургас. Пътищата са забравени от бога, а тя декламира партийни фрази.
+1
 
 
Което си е хубаво си е.Дано новия възел да си изпълни предназначението. То това до месец ще си проличи. Ако пак се образуват колони за и от М. Рудник , значи са аква нуда. На ,които не му харесва Борисов да беше отишъл да гласува на последните избори.
Aнонимен
на 27.06.2012 г.
+1
 
 
Българи може да не останат, обаче в Бургас взехме да проговаряме на руски. Лошо няма поне са културни и не са черни или цигани.
Aнонимен
на 27.06.2012 г.
+2
 
 
Ми,горе-долу е прав Тричко.Ти кога си роден ''убавец"?Искаш повечко парички,а?Ти,убавецо,знаеш ли,къде имат заводи Опел,Самсунг,Ауди,Сузуки?Ами в Унгария,да ти кажа.Щото никой няма да инвестира в страна без пътища...И такива като теб,ще си искат пари,ама нЕма...
Aнонимен
на 27.06.2012 г.
0
 
 
абе Тричко ти в коя България живееш,то българи няма да останат тук до 20 г
Aнонимен
на 27.06.2012 г.
-2
 
 
Тричко, ти кога си роден, мамин убавец?
+2
 
 
Евала! Първото правителство, което набляга на пътната инфраструктура. Истина е че без пътища нищо не става. Пари, Пари, Пари, на българина колкото и да му даваш все ще е недоволен и все ще иска. За 20 години нито едно правителство нищо не направи нито за доходите, нито за инфраструктурата. Вече всеки втори има кола и иска да кара по хубави пътища и да стига бързо. Не разбрахте ли че тези пътища се правят с европари и тези пари са само за пътища, не могат да се дадат безвъзмездно на хората. Гледайте реалистично и се радвайте, че се прави и че ще го има за всички нас. Всеки на път за южното черноморие като мине през Бъргас и псува, че се образували задръствания, а сега след като се прави така, че да няма задръствания не се радва и да каже - "най-накрая", а мрънка за нещо друго. Няма угодия българина и това ще ни съсипе. Все някой друг му е крив или виновен. Ама сега като карате по магистралите за морето и минете през Бургас мислете - се усмихнете, че се прави и го има.
-1
 
 
Бойкооооо колкото и магистрали да правиш , ако не се увеличат доходите на населението , за да могат да си карат колите по направените от теб магистрали и да могат да живеят нормално, то да знаеш че много малък процент ще гласуват за теб
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: