Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Роднините на задържаните моряци: Нашите близки са невинни, жертва са на престъпна схема
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 13.09.2012Коментари (0)1597
Задържаните българи от кораба "Св.Николай" искат да бъдат съдени в Мадрид. Това заявиха на пресконференция днес във Варна близките им, като не уточниха дали нашите моряци не вярват в българската правосъдна система. За събраната до момента от паралелното разследване на близките на задържаните информация разказаха Ивелина Атанасова, роднина на кап. Станчев, Антоанета Николова, съпруга на боцмана и Магдалена Димитрова, дъщеря на готвача и Виолета Якова. На срещата присъстваха кап. Костов, председател на Българска асоциация на българските капитани и Николай Туртов, гл.механик на кораба "Ина".

Те бяха категорични, че близките им са невинни, както и че товаренето и пренасянето на 3-те тона кокаин не е станало с тяхно съгласие. Допускаме това да е станало със заплаха на екипажа, добави Атанасова. Тя каза още, че по изтекла информация от вътрешният министър Цветан Цветанов товарът е нямал документ. По мнение на Атанасова, ако е имало друг товар, то той е трябвало да има и документ за получател, а в конкретния случай тежестта пада само върху екипажа. "Станаха жертва на добре обмислена престъпна схема, която държавата очевидно разрешава."

По данни на близките на задържаните българи има пропуски в разследването. Все още има арестуван в Мадрид, който не е разпитван. Той не е от екипажа, но е бил на кораба последен. Досега властите не са го потърсили, заради което задържаният е силно разочарован, коментира негова близка, която да разкрие самоличността му.

Днес става точно един месец от задържането на нашите близки в Испания на въпросният злощастен кораб "Св. Николай", плаващ под български флаг, на който бяха открити близо три тона кокаин.

"Нашите близки бяха задържани и разпитани в Кадис, а по-късно преместени във временния затвор в Мадрид, разкри близката на капитана. След срещата ни с премиера Борисов и вътрешния министър Цветанов обещахме да не говорим, тъй като тогава не получихме отговори на нашите въпроси. Беше ни обещана среща след завръщането на вътрешния министър от Испания, която така и така не се състоя и ние взехме нещата в свои ръце и решихме да си отговорим сами на тези въпроси."

Тя отрече информацията в медиите, че кораба "Св.Николай" се прибира в Бургас. По думите й в Бургас се прибира кораба "Св.Георги" от Истанбул. Това са потвърдили Дойчин Дойчев, управител на фирмата "Сийборн Трейд", която менажира плавателния съд и от бургаската администрация.

Магдалена Димитрова разказа данните на частното им разследване. "Всички моряци са преместени във временен затвор в Мадрид. Испанските власти продължават своето следствие, а желанието на моряците е да бъдат съдени в Мадрид. Условията в затвора са добри, както и отношението към тях. Настанени са по двама, осигурени са им здравни грижи, както и лекарства, преводач, имат възможността да се обаждат по телефона на близките си. Голяма част от тях се срещнаха с нашия консул в Мадрид Симеонова и са в постоянен контакт с Външно министерство, които оказват пълно съдействие. Всички са в добро здраве и със силен дух. Целият екипаж е с дългогодишен опит и са професионалисти. За нас е недопустимо те да са организатори и трафиканти по своя воля. Категорично заявяваме, че те са невинни до доказване на противното от разследващите испански власти. Несъстоятелни са и твърденията, че са били финансово нестабилни и по тази причина са приели този контракт."

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 53
23.11.2017 »
07.12.2016 »
06.12.2016 »
04.08.2016 »
03.08.2016 »
16.03.2016 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Бюджет 2024
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: