Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зимното неподдържане на пътищата става престъпление?
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 20.09.2012Коментари (12)1877
© Varna24.bg
Зимното неподдържане на пътищата да се криминализира и фирмите имащи договор с държавата да носят наказателна отговорност. За това настояват от министерството на регионалното развитие и агенция "Пътна инфраструктура" преди началото на новия зимен сезон.

Тази година проверката за готовността на фирмите, ангажирани с поддържането на републиканската пътна мрежа ще се проверява от експерти на две министерства - на Регионалното развитие и на Вътрешните работи. Първото, за което ще се следи в започналите вече проверки са наличните количества пясък, сол, луга и техника. Двете министерства за пръв път ще проверяват не само договорите, но и на място поддържащите пътищата фирми. Министърът на Регионалното развитие Лиляна Павлова уточни: "да направим сравнение между фирмите, договорите, които имат с държавата поддържащите фирми и тези, които имат с общините, защото какво се оказва? - имахме примери миналата зима в една пернишка област, една фирма е кандидатствала при нас с определен брой машини, материали, луга, пясък и така нататък и се оказва, че тя със същите тези фирми, работници и материали е кандидатствала и е получила договор за поддържане на общинските пътища".

При наличие на такива фирми договорите ще бъдат незабавно прекратявани. Резултатите от проверките ще бъдат обобщени в края на октомври. От своя страна инж. Лазар Лазаров - директор Агенция "Пътна Инфраструктура" бе категоричен, че: " отдавна апелирам, че зимното неподдържане на пътищата трябва да стане престъпление, за което да е носи наказателна отговорност, тъй като все пак пътищата са стратегически обекти и затварянето на един път води до огромни загуби , до проблеми изобщо на цялата страна и на икономиката"

За първа зима ще бъдат поставени снегозащитни съоръжения в участъка Карнобат-Бургас от магистрала Тракия, за да бъде избегнато затварянето и при най-малкото количество паднал сняг и да бъде наричана от шофьорите "Лятна магистрала". За да не се крадат щитовете, тази година ще бъдат от стъклопласт.




Още по темата: общо новини по темата: 217
19.09.2023 »
05.07.2023 »
28.06.2023 »
28.04.2023 »
22.11.2022 »
05.11.2022 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Когато почнат да плащат навреме, тогава да криминализират ! Смешници ... парите от зимното почистване ги плащат март месец, а фирмите концесионери плащат декември на следващата година на фирмите изпълнители ... т.е. Ако ти имаш ХХХ брой машини и чистиш пътищата, ще ти платят не тази година а края на следващата ... И от къде да вземеш 10-20-30 000 лв за нафта ? т.е. държавата и фирмите концесионери ползват Безлихвен кредит на гърба на фирмите изпълнители .... ама това на вас не Ви е ясно ... щото не сте се занимавали с тези неща ...
+3
 
 
Да криминализират и бездействието на служителите от АПИ - липса на маркировка, кратерите по пътищата, движението на циганските калуци по винетните пътища и отказът на полицай да състави акт на такива служители!
Aнонимен
на 20.09.2012 г.
0
 
 
втобусите за всички крайморски градове вече ще тръгват от автогара "Запад", а не от "Юг", както беше досега. В зоната на автогара "Запад" започва изграждането на нов "Интер сити терминал", пише в. "Черноморски фар", цитирайки кмета Димитър Николов. Терминалът ще бъде свързващо звено и за градския, и за извънградския транспорт. Той ще поеме изцяло обслужването на Южното Черноморие - от Слънчев бряг до Царево и общините западно от Бургас. Предстои изграждането и на един нов виадукт - мостово съоръжение, което ще скъси разстоянието между "Меден рудник" и Бургас и ще бъде алтернатива на крайбрежната улица "Иван Вазов". Мостът ще осигури достъпа на бързите автобусни линии до централна градска част. На този етап вървят замерванията и се очакват анализите на ангажираната фирма. Бургаският проект за Интегриран градски транспорт е пилотен за България. Вече е избрана фирма, която ще достави 67 чисто нови еко автобуси за градския транспорт в Бургас - полската Solaris Bus & Coach. Кметът на Бургас допълни, че на територията на черноморската община ще се дава пълно предимство на всички видове екологичен транспорт. Така например ще бъдат насърчавани собствениците на електромобили - те ще могат да паркират напълно безплатно на синята зона и на всички общински паркинги.
на 20.09.2012 г.
+3
 
 
А лятното неподдържане няма ли да го криминализират.Че банкетите са замязали на джунгла.
+3
 
 
Да вземат да криминализират и шофирането с летни гуми през зимата.Голяма част от автомобилите карат с едни и същи гуми и зиме и лете , най често втора употреба пределно износени.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: